2016: Final Damer Fristad GoIF-Åkersberga IBF 1

Skrivet 08 maj 2016 18:00
Ändrad 28 maj 2016 23:21

Fristads nummer 2 Johanna Avelin tar direkt intiativ efter tekning och skjuter ett skott som går strax över en överumplad Julia Stjerna i Åkersberga. Några sekunder senare har Fristad även ett skott i burgaveln och Åkersberga verkar tydligt påverkade av Fristads intensiva start. Men man kommer strax in i matchen och lagets nummer 16 Frida Nilsson avlossar ett skott från kanten som Fristads målvakt plockar.

Åkersberga tar över bollinnehavet och rullar fint runt Fristads försvar som krymper ihop, skotten kommer och det ena läget efter det andra avlöser varandra. Nummer 16 Frida Nilsson i Åkersberga får återigen chansen på sin kant men målvakten i Fristad briljerar.

Fristad får ett frislag mitt framför Åkersberga som man så när får in bakom Julia Stjerna i målet. En ganska händelselös första period som slutar 0-0 med fattigt med målchanser och trevande spel från båda lagen. Vi får se vad andra period har att ge!

Åkersberga startar starkt och får direkt målchans, men tyvärr viner bollen strax utanför. Snyggt spel mellan nummer 10 Mikaela Jönsson och 79 Therese Åhlander i Åkersberga, hade det blivit mål hade det hamnat på topp tre av snygga mål! Utvisning 3:04 på Åkerbergas nummer 27 Tove Wallén för felaktigt avstånd vilket snabbt resulterar i ett ledningsmål för Fristad. 1-0, 3:22 av nummer 6 Jessica Ljungqvist.

Frislag strax framför mål som Fristads målvakt nätt och jämnt räddar med vänstra handen. Åkersberga fortsätter pressa och skjuter tyvärr alldeles för mycket utanför. Natalie Örn storspelar dock i målet och tar allt som hamnar på mål. Fristad får friläge och gör tvärtemot Åkersberga – de skjuter på mål, rätt i krysset närmare bestämt. Snyggt! Nummer 23 Caroline Brandt står för denna fina soloprestationen!

Fristad glider på framgångsvågen och börjar lira boll och håller sig kvar mer och mer i Åkersbergas zon. Fristad står för flertalet individuella prestationer medan ett enat Åkersberga fortsätter pressa och rulla runt bollen inom laget och samtidigt börjar lägga bollarna alltmer på mål. Blir det snart ett kvitteringsmål ?

Frislag 12:32 rätt framför Fristads mål och man skjuter återigen över. Strax därpå är det en hård duell i sargen som skapar ett litet avbrott i matchen, allt verkar dock ha gott väl! Åkersberga är sammanfattningsvis ett mer passningsskickligt lag som rullar runt bollen inom laget, medan Fristad är desto effektivare och sätter sina chanser och har samtidigt ett väldigt stabilt försvar.

Matchens lirare Fristad blev nr 6, Jessica Ljungqvist.

Matchens lirare för Åkersberga blev nr 10, Mikaela Jönsson.


Nästa nyhet: 2016: Final Herrar FBC Lerum-IK Zenith 2

Skrivet 08 maj 2016 17:51
Zenith börjar raskt med att vinna åt sig bollen efter tekning och rullar intelligent runt bollen mellan ett Lerum som enbart har nio spelare uppskrivna. Det ser ut som det kan bli en tung match för det röda laget. Målvakten Oliwer Cedergren i Lerum får tidigt i matchen känna på skotten från de gröna och Zeniths målvakt lika så. Det är räddning efter räddning från de duktiga målvakterna. 4:07 l... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg