2016: Final DJ18 Nacka Wallenstam IBK-Bele Barkarby IF

Skrivet 07 maj 2016 22:08
Ändrad 28 maj 2016 23:39


Finalen i Damjuniorer 18 blev ett möte mellan två lag med Stockholmsankytning, Nacka Wallenstam IBK från Nacka och Bele Barkarby IF från Järfälla.

Matchen började avvaktande från bägge hållet och trots högt bolltempo skapades inga riktigt heta chanser i inledningen men efter knappt tio minuter började försvaren öppna sig något mer även om det fortfarande var bra. Det var också vid denna tidpunkt som Nackas Elin Bynke kom fram på högerkanten och avlossade ett bra skott som letade sig in i maskorna bakom Bele Barkabys Wilma Karlsson. Den första perioden hade ett högt tempo och många passningar med hög kvalité men de riktigt farliga chanserna utöver målet uteblev.

I den andra perioden fortsatte matchen i ett bra tempo och oftast var det Nacka Wallenstam som hade mest energi kvar och var de som hade det mesta av spelet. Den senare delen av andra perioden kände man dock att uddamålsledning inte är särskilt stabilt i innebandy och Bele Barkarby hade ett flertal möjlighet men avsluten satt dessvärre, ur Barkaby ögon, inte där man ville. De allra flesta skottet fastnade i bra täck av Nacka Wallenstam även om det med 1,5 minut kvar blev väldigt stor ytor i slottet där Bele Barkarby hittade in med flera instick men även denna gång ville inte bollen hitta vägen in i mål.

Till slut rann tiden ut för Bele Barkaby och Nacka Wallenstam kunde jubla över sitt guld och det ska sägas att många av spelarna i Nacka även var med och spelade i Flickor 16 finalen som gick av stapeln alldeles innan men då blev det silver och därför smakade guldet förmodligen ännu bättre.

Noterbart är även att dessa två lag möttes i den första gruppspelsmatchen och även då stod Nacka som segrare med 1-0, något som alltså upprepades i deras sista match, finalen. Trots den målsnåla tillställningen var det, för publiken, en final med bra spel även om de riktigt heta målchanserna till stor del uteblev.

Matchens lirare utsågs till Stephanie Öberg Dalbjer i Nacka Wallenstam och i Bele Barkaby utsågs Sofia Enerstad. Vi gratulerar medaljörerna i bägge lagen till en bra genomförd turnering och hoppas att ni återvänder nästa år.


Nästa nyhet: 2016: Final F16 Warberg IC mot Nacka Wallenstam IBK

Skrivet 07 maj 2016 20:41
Finalen för flickor födda 1999 spelades mellan Warberg och Nacka. När lagen möttes i gruppspelet slutade mötet 3-3. Warberg vann gruppspelet men när de båda lagen klev in på arenan så hade Nacka gjort näst flest mål av samtliga lagen i Göteborg Cup (25 st) så publiken kunde se fram emot en jämn och het match i Lundbystrandshallen. Båda lagen började väldigt strukturerat och fast beslutna att i... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg