2016: Final Herrar FBC Lerum-IK Zenith 2

Skrivet 08 maj 2016 17:51
Ändrad 28 maj 2016 23:23

Zenith börjar raskt med att vinna åt sig bollen efter tekning och rullar intelligent runt bollen mellan ett Lerum som enbart har nio spelare uppskrivna. Det ser ut som det kan bli en tung match för det röda laget.

Målvakten Oliwer Cedergren i Lerum får tidigt i matchen känna på skotten från de gröna och Zeniths målvakt lika så. Det är räddning efter räddning från de duktiga målvakterna. 4:07 lyckas dock Lerum göra hål på Zeniths Anders Jönsson genom nummer 88 Victor Johansson, snyggt framspelat av nummer 61 Fredrik Bäckman.

De röda slarvar på mittplan vilket nummer 18 Daniel Hellgren i Zenith tar vara på och skjuter snyggt in 1-1 bakom en förvånad Oliwer Cedergren i mål som troligtvis inte ser något. Zenith fortsätter ånga på till tonerna av dansband som ljuder i lokalen och bollarna viner strax utanför målburen, nummer 5 Sam Kalin missar dock inte utan sätter bollen 7:30, 2-1 till Zenith.

De gröna fortsätter att producera och lagkapten nummer 88 Alexander Sandberg skjuter strax utanför. Lerum ger sig inte och mottar skott på målvakten i Zenith, tyvärr är det tunt med spelare framför mål och Anders Jönsson kan lätt plocka dom. Lerum slarvar i försvaret och släpper bollen till nummer 71 Björn Lindqvist i Zenith som jonglerar runt bollen likt en trollkarl.

Lerum försvarar sig otroligt väl och bör ha en kondition som heter duga, ryktet på läktaren säger att de spelat så hela cupen. Stor eloge och välförtjänad pausvila!

Lerum startar starkast och 0:37 in i andra perioden drabbas nummer 71 Björn Lindqvist av en utvisning, 2 minuter för låsning. Lerum spelar runt bollen och skjuter, målvakten fångar och kastar bollen på en djupt löpande forward. Detta sätter Lerums spel ur balans och det tar ett par sekunder innan man återgår till lugnet och rullar boll runt försvarande Zenith-spelare. Efter en sololöpning av nummer 88 Victor Johansson i Lerum, strax efter utvisningens slut, lyckas man snyggt kvittera till 2-2 och matchen blir mer och mer spännande!

Zenith slarvar och frustrationen lyser igenom, nummer 5 Sam Kalin skjuter högt över mål när han är ensam med målvakten och strax efter lägger nummer 91 Fabian Fihn den strax utanför. Zenith håller bollen och skapar mest, men Lerum tar tillvara på Zeniths misstag och kommer upp i banan med flera farliga chanser. Lerum väljer 11:40 att ta ut sin timeout och samla gänget och dra ut den sista gnuttan energin.

Zenith fortsätter rulla runt Lerum som fokuserar på att försvara sig. Tiden rullar och ställningen 2-2 håller i sig till visslan ljuder, 5 minuter sudden death väntar.

Efter lite tekniska problem med klockan och extra vila för båda lagen rullade man igång ”tredje period” där båda lagen snabbt hade bud på mål. 3:30 in i perioden får Lerum frislag snett framför mål som snyggt passas över till andra kanten och resulterar i mål bakom en chanslös Anders Jönsson i Zeniths mål.

Matchens lirare för Lerum blev nr 88, Victor Johansson

Matchens lirare för Zenith blev nr 5, Sam Kalin


Nästa nyhet: 2016: Final P14 Salems IF 2-IBF Göteborg

Skrivet 08 maj 2016 17:50
Stämningen kommer snabbt igång i hallen och vi märker tydligt att det är två oerhört taggade lag (och supportrar) som ställer upp för tekning. Det smäller i sargen tidigt och Salems är först ut att testa lyckan mot Göteborgs målvakt nummer 1 Jesper Björklund Greter. Nummer 10 Simon Ulfstad i Göteborg tar en löpning hela vägen från egen zon och skottar på Salems målvakt nummer 91 Oscar Dahl som... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg