2016: Final P14 Salems IF 2-IBF Göteborg

Skrivet 08 maj 2016 17:50
Ändrad 28 maj 2016 23:25

Stämningen kommer snabbt igång i hallen och vi märker tydligt att det är två oerhört taggade lag (och supportrar) som ställer upp för tekning. Det smäller i sargen tidigt och Salems är först ut att testa lyckan mot Göteborgs målvakt nummer 1 Jesper Björklund Greter.

Nummer 10 Simon Ulfstad i Göteborg tar en löpning hela vägen från egen zon och skottar på Salems målvakt nummer 91 Oscar Dahl som blixtsnabbt motar bort den. 5:39 kommer första målet genom nummer 77 William Sundvalls klubba, snyggt framspelat av nummer 73 Måns Hedstål för Salem. Strax därpå 5:54 kommer också det andra målet, detta genom nummer 78 Theo Möllersten bakom en chanslös Göteborgs-målvakt.

7:20 roffar nummer 18 Simon Vanninen i Göteborg åt sig bollen och tar en solotur upp till mål och lägger snyggt upp den i krysset till publikens stora förtjusning som stämmer upp och hejjar ”Det gjorde du bra!”. 2-1 till Salem.

10:00 är nummer 10 Simon Ulfstad i Göteborg oerhört nära att putta in ett mål efter en fin löpning, men frislaget sekunden efter är ännu närmare. Spelet vänder och Salem lägger in 3-1 genom nummer 78 Theo Möllersten.

Nummer 8 Lukas Engman i Göteborg vänder senare snyggt in i mitten och lägger en smörpass till kaptenen nummer 18 Simon Vanninen som får iväg ett skott som troligen kunde vinna speedshootingtävlingen, tyvärr är det strax utanför.

12:31 springer en Salem spelare in i Göteborgs keeper som blir liggandes, men är snabbt uppe på benen. Vi är glada att det gick väl! Nummer 67 Gustav Englund i Salem utvisas i samma veva för slag och Göteborg spelar med fem och Salem med fyra utespelare. Göteborg rullar runt fint med hjälp av härligt snack från målvakten längst bak och detta resulterar i en reducering 14:02 genom nummer 20 Filip Wetteskog. Resultatet 3-2 håller i sig till pausvila.

Andra perioden rullar igång och Salems kapten nummer 67 Gustav Englund är 1 minut in oerhört nära att sätta ett utökande mål efter ett skott från kanten. Skotten fortsätter att komma från ett högt pressande Salem både sätter bollen i ribba och stolpe, men i mål kommer den inte. Det skall Göteborg tacka en hårt arbetande nummer 1 Jesper Björklund Greter för.

6:42 drabbas nummer 18 Simon Vanninen i Göteborg av en utvisning för slag. Salem fortsätter att pressa ett hårt kämpande Göteborg som lyckas spela av sin utvisning galant och strax därpå är oerhört nära att sätta ett kvitterande mål. 10:00 gör Salems målvakt en kanonräddning som fick hela läktaren att ställa sig upp, där kan man snacka om att bollen dansade på mållinjen!

Salem har uppenbart gjort sin läxa, bollen rullar som på en tråd mellan spelarna och ett frustrerat Göteborg får inte tag i bollen. Men när de får tag i bollen, då händer det grejer! Det är bud på både ett och två mål under samma 15 sekunder. Salem begär timeout för att samla sitt lag och andas ut efter Göteborgs hårda press. Matchen fortsätter med bud från båda håll, men 14:28 lägger Salems nummer 74 Mattias Hansson Berg in bollen i öppen kasse efter att Göteborg plockat ut målvakten.

Hemmalagets klack står upp och sjunger sina grabbar till en 4-2 seger över IBF Göteborg.

Matchens lirare för Göteborg blev nr 10, Simon Ulfstad

Matchens lirare för Salem blev nr 79, Adam Piehl


Nästa nyhet: 2016: Final P13 FBC Lerum 2-Värnamo IK

Skrivet 08 maj 2016 15:10
Lerum inleder med att vinna tekningen och efter en felpass in i mitten får Värnamo skottläge som målvakten nummer 1 Nicklas Bäckström i Lerum plockar lätt. Lerum rullar snyggt boll och målvakten i Värnamo har att göra och räddar skott efter skott. Nummer 4 Muamer Aganbegovic i Värnamo kommer fri i mitten och avlossar ett skott som viner strax över buren. Det är bud på mål från båda lagen och s... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg