2016: Final P16 Pixbo Wallenstam IBF-Tunet IBK

Skrivet 08 maj 2016 12:57
Ändrad 28 maj 2016 23:30

Pixbo inleder med att vinna tekningen och behåller bollen länge, med flera farliga avslut. Tunet roffar åt sig bollen och nummer 16 Nikolai Opsahl Johansen är nära att pricka mål cirka 1.20 in i matchen. Tunet får igång ett bra passningspel, men Pixbos anfallare lyckas få tag i bollen och vi har ytterligare ett vasst läge i ett taggat Lundbystrand 1. Tunets målvakt gör ett kanonjobb i målet och ställningen är fortfarande 0-0.

Tunets målvakt gör ytterligare en kanonräddning, men returen åker ut till Pixbo som genom nummer 15 Axel Hylersstedt prickar 1-0 tid 4:27.

Tunet får ett friläge 6:00 in i matchen som Pixbos målvakt räddar. Någon minut senare är det ytterligare ett friläge med ännu en svettig räddning av Pixbos målvakt som får att göra när Tunets kvicka forwards löper förbi backarna.

Frislag från kanten 8:52 resulterar i mål för Pixbo, återigen genom nummer 15 Axel Hylerstedt. Pixbo har det mesta spelet men Tunet flåsar dem i nacken. Ett mål känns inte långt borta för norrmännen!

Tunets nummer 66 Simen Lenborg gör ett gediget arbete hemåt som resulterar i en spelvändning där han via ett väggpass snyggt lägger in 2-1. Matchen lever verkligen!

Pixbos nummer 20 Adam Thyselius får fritt läge med målvakten efter en crosspass, men bollen vill inte in och flyger en halvmeter över Tunets målvakt som pustar ut.

Det känns att det är final, det är tuffa närkamper och beslutsamma miner! Period ett avslutas och ställningen är 2-1 till ett Pixbo som innehar mycket boll under perioden.

Pixbo inleder andra period starkt med en boll i stolpen och fortsätter hålla boll, trötta Tunet spelare får äntligen tag i bollen men orkar inte fullfölja kontringen och Pixbo tar återigen över bollinnehavet.

Tunet kommer igång och tar över bollinnehavet, kaptenen nummer 66 Simen Lenborg är återigen nära att göra mål. Tunets supportrar drar igång publiken och hejjar sina killar till ett kvitteringsmål , 2-2 genom Simen Lenborg efter en tveksam situation framför mål, där jag faktiskt inte ser vad som händer.

Tufft nere i sargen resulterar i ett frislag i Tunets försvarszon, bollen rullar en stund mellan Pixbos spelare som tappar den och återigen har Tunet en kontring, denna gång resulterar det inte i något.

Lite slarv i Pixbos hörn 8:52 och Tunet får bollen i mitten där man avlossar ett skott som lika gott kunde varit mål, men bollen vill sig inte utan vandrar en meter över buren.

Spelet är jämnt nu och Tunet får återigen en kontring som nummer 87 Magnus Hermansen Oswold snyggt lägger upp i krysset bakom en chanslös målvakt i Pixbo. Pixbo ligger nu under med 2-3 och begär timeout!

Pixboklacken och Tunetklacken taggar igång och stämningen är på topp i hallen! Tunets nummer 47 Magnus Palving Christiansen får, efter ett snyggt utkast från målvakten, friläge som Pixbos målvakt iskallt räddar.

Tunet har spelövertag och fortsätter skapa målchanser. Tunet håller smart i bollen och rullar runt frustrerade Pixbospelare som jagar reduceringsmål. Nummer 24 Simon Hoffmann i Pixbo är 14:57 extremt(!) nära att sätta ett kvitteringsmål, men får se sig besegrade av grannlandet Norge och det gul/lila laget Tunet!

Matchens lirare för Pixbo blev nr 15, Axel Hylerstedt

Matchens lirare för Tunet blev nr 66, Simen Lenborg


Nästa nyhet: 2016: Final P15 Partille IBS mot Linköping IBK

Skrivet 08 maj 2016 11:36
Partille inleder matchen genom att vinna tekningen och påbörja ett fint passningsspel utan större chanser på mål. Efter 2:15 blir det oroligt i publiken när Linköping kan ta över och får fina möjligheter framför Partilles mål. Bollen studsar olyckligt för Linköping som utan mål kan fortsätta driva boll. I början av den femte minuten är det kamp om bollen i Linköpings hörn där Partilles Edwin J... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg