2017: Final Flickor 12 Pixbo Wallenstam IBF - FBC Lerum

Skrivet 01 maj 2017 13:20
Ändrad 01 maj 2017 15:05
Finalen i klassen Flickor 12 spelas mellan Pixbo Wallenstam och FBC Lerum. Det är två jämna lag som båda kliver in med mycket vilja och energi, redo för att ge 100% för att ta sitt lag till den eftertraktade första platsen.

Matchen börjar i högt tempo och Pixbo Wallenstam lägger direkt press på Lerum vilket resulterar i ett tidigt ledningsmål efter 1.05 då Lovisa Eliasson lyckas få bollen i nätet efter en pass från Ebba Bauman Petterson. Snart därefter så svarar Lerum genom att Linn Löberg bryter en pass på egen planhalva för att sedan ta sig över hela vägen till Pixbos mål och släppa den till Gisela Allander som lägger in en fin passning tillbaka till Löberg som kvitterar till 1-1.

Matchen fortsätter med jämnt spel och bollinnehav, men Pixbo är det lag som lyckas skapa mer kring Lerums mål. Men målvakten Natalie Wollberg står emot bra och gör en rad fina räddningar då hon plockar ner flera skott från Pixbos backar. Trots bra målvaktsspel så lyckas Pixbos Ella Borg, assisterad av Sofia Tjäder, göra 2-1 efter 13 minuter och 21 sekunders spel. Lerum skapar genom fint passningsspel ett friläge men målvakten i Pixbo, Hanna Hanselius, håller tätt mellan stolparna.

Stämningen i Lillekärrshallen är mycket bra. Publiken gör ett bra jobb och glada hejarop och ramsor hörs i hela hallen. Det syns att spelarna på planen märker också det här, och spelet blir bättre och bättre.

Efter 4:35 i andra perioden utökar Pixbo sin ledning då Lovisa Eliasson återigen sätter bollen i nätet. Hon gör det denna gången utan assist efter att hon kommit ensam på högerkanten och avslutar med ett skott vid målvaktens vänstra stolpe, ett mycket snyggt mål.

Den andra perioden fortsätter som resten av matchen, jämnt. Lerum tar en timeout efter 11.42 spelat, och efter det syns det att spelarna fått mer fart i benen, dock lyckas de inte skapa några farliga målchanser, och slutresultatet blir därför 3-1.

Sammanfattningsvis så var finalen i Flickor 12 en bra spelad innebandymatch där vi fick se kvalitativa målvaktsräddningar, fina anfall och mycket glädje och vilja.

Nästa nyhet: 2017: Final Pojkar 16 Tunet IBK - Linköping IBK

Skrivet 01 maj 2017 13:17
Efter bra räddningar av Linköpings målvakt lyckades Tunet IBK göra 1-0 när tiden stod på 6:32 i matchens första period. Båda lagen är viljestarka när vi ser kontring på kontring fram och tillbaka. Snabba pass och mycket spring, tekniska spelare och hög intensitet. Matchen fortsätter i samma stuk in på andra period tills klockan står på 8:28, då kände Joachim Trandum Terjesen att det var dags f... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg