2017: Final Herrar Stenungsunds IBK - IBF Älvstranden

Skrivet 01 maj 2017 17:55

Mycket snack, intensitet, snabba pass, kontringar och stabila försvar är bara några utav allt som kan beskriva den här matchen mellan Stenungsunds IBK och IBF Älvstranden. Vi märker redan i första minuten att det kommer bli en jämn match med mycket rolig innebandy att titta på. 4:22 sker det första målet i matchen för Älvstranden som görs av nummer 11, Christoffer Öhman där passen kommer från nummer 55, Tobias Darrell. Spelet rullar på och spänningen stiger mer och mer. Båda lagen visar stort fokus och trots resultatet som visas på tavlan så kan vi inte avgöra ännu vilket lag som kommer ta hem guldet. Lagen visar ytterst stort fokus på planen och det tyder inga tecken på trötthet.

Andra perioden inleds och efter lite vila i pausen visas ännu högre fart på planen och passningarna går som på räls. En vilja att försvara visades lite extra tydligt när nummer 56, Mattias Karlsson drabbas av en utvisning för fasthållning när klockan står på 3:48. Älvstranden gör ett bra power play men får inte in bollen på grund av Stenungsunds stabila box. Bollen fortsätter fram och tillbaka mellan båda planhalvorna och båda lagen spelar mycket ute vid kanterna där det inte händer så mycket. 8:20 brann det till lite extra då Stenungsund kvitterar till 1-1 av Mattias Karlsson som får en fin passning av nummer 13, Niclas Hjelm. 13:26 in i andra perioden så drabbas Älvstrandens nummer 30 Anders Freter av en utvisning pga. Fördröjning av spel. Andra perioden slutar 1-1 så man gör sig redo för sudden death.


Det sista målet i Göteborg Cup 2017 kommer redan 36 sekunder in i sudden death, genom nummer 56 Mattias Karlsson och Stenungsund vinner med 2-1. Matchens lirare blev nummer 96 i Älvstranden, Rasmus Lindh Almer och i Stenungsund utsågs Mattias Karlsson.

Nästa nyhet: 2017: Final Damer Pixbo Wallenstam IBF - Hammarby IF IBF

Skrivet 01 maj 2017 17:37
Matchen börjar i högt tempo och det märks direkt att det kommer bli tufft. Pixbo Wallenstam inleder med hög press på motståndarna och Hammarbys målvakt Frida Sundh får ingripa, vilket hon gör på bästa vis. Efter 4:40 spelat spräcker dock Pixbos Sara Helin hål på nollan och lyckas få in bollen mellan stolparna. Hammarby tar inte mer än 20 sekunder på sig att svara och Carolina Malmstedt kan skj... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg