2017: Final Pojkar 15 Linköping IBK - Pixbo Wallenstam IBF

Skrivet 01 maj 2017 17:07

Finalen mellan IBF Linköping och Pixbo Wallenstam IBF inleder med hög prestanda hos båda lagen. Det dröjde dock inte länge för Linköping att ta ledningen när nummer 43, Elias Lundblad, gör första målet när klockan står på 2:48 i första perioden. Matchen fortsätter med hög fart och mycket rörelse och snack, spänning kan man lugnt sagt säga att det är. Viljan att få bollen blev lite väl stark när nummer 87, Alex Garcia, försöker ta bollen men blir istället utvisad för otillåten trängning. Pixbo lyckas hålla sig borta ifrån att släppa in ett mål med sitt starka försvar i boxplay. Men i samma sekund som den utvisade får komma in gör nummer 76, Jesper Örtnäs Gotenstam, mål och det står nu 2-0 när klockan står på 12:31.

Andra perioden inleds som den första och intrycket man får är att det är väldigt jämnt trots resultatet på tavlan. Vi ser att Pixbo inte är redo på att lägga sig utan fortsätter att kämpa på med ett starkt försvar och snabbt anfallsspel. Pixbo får också i den sjätte minuten större chans till att ändra på resultatet då nummer 96, Daniel Axelsson, i Linköping blir utvisad för felaktigt avstånd. Deras power play är bra men Linköping lyckas ändå hålla bollen borta ifrån att gå in i mål och Pixbo får fortsätta att kämpa på. Siffran på tavlan stiger ännu en gång för Linköping när nummer 66, Filip Fhurong, får in ett mål när klockan visar 8:48 som assisteras av Daniel Axelsson.

Det börjar bli tungt för Pixbo att ta igen matchen och de känner att det är dags för en förändring så dem ber om Time Out 10:27. Vi ser att snacket för Pixbo gjort något med deras tänk då vi ser ännu högre intensitet och vilja än vad vi gjorde innan men trots det når man inte ikapp. Matchens lirare gick till nummer 88 i Pixbo, Albin Grapatin och nummer 66 i Linköping, Filip Fhurong.

Nästa nyhet: 2017: Final Flickor 16 Lindome IBK - IBF Linköping

Skrivet 01 maj 2017 15:04
När startskottet går för finalen mellan Lindome IBK och IBF Linköping märker vi redan då att det kommer bli en spännande match med. Med mycket intensitet hos båda lagen får vi se hög fart och bra passningsspel. Det är en jämn match med mycket skott från båda lagen. I den tionde minuten stiger spänningen ännu mer när Ida Pettersson gör det första målet i matchen. 14:54 drabbas Linköping av en u... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg