2018: Final DJ18 Häljarps SK - IBF Backadalen

Skrivet 30 april 2018 22:41
Ändrad 01 maj 2018 13:07
Häljarps SK - IBF Backadalen 1 - 4

Måndagens sista final avgörs i Damjunior 18 och det är hemmaföreningen Backadalens som möter Häljarps SK. Matchen inleds i ett rasande målfyrverkeri där Backadalen först gör 1-0 då Saga Germunder påpassligt slår in en retur.

Direkt på tekningen går dock Häljarp till attack och 1-1 är ett faktum strax därefter genom Agnes Rosvall/Jönsson. Det är dock inte slut på den sprakande inledningen där utan innan det har gått tre minuter ger Sandra Hugosson Backadalen ledningen med ett skott från central position.

En final kan vara målsnål men det är inte fallet denna kväll för det dröjer inte ens en minut till så har Elsa Svedman utökat ledningen för Backadalen med ett skott från halva plan som letar sig in bakom Häljarps målvakt.

Perioden fortsätter i samma tempo men med en stor skillnad, nu duggar inte målen lika tätt. Det skapas fortfarande mycket chanser men det resulterar inte i mål och ställningen är 1-3 i paus där Häljarps står som hemmalag.

Det var som sagt en intensiv och sprakande inledning på matchen men den andra perioden inleds inte på samma sätt och Backadalen försöker kontrollera matchen och lyckas att dra ner tempot och minimera misstagen. Häljarp försöker gång på gång men når inte ända fram för att skapa farliga chanser och räddningarna från målvakterna är lätträknade och skotten på mål likaså.

Häljarp försöker kliva upp i press mot slutet av perioden men dessvärre drabbas man i samma veva av en utvisning då det blir sex spelare på plan med knappt tre minuter kvar. Det blir också den sista spiken i kistan då Backadalen lyckas att hitta en ledig yta i slottet och ett direktskott senare har Emma Sandgren, på pass från Emma Blomgren, avgjort matchen med 4-1 och knappt två minuter kvar att spela.

Matchens lirar i Häljarps SK utsågs till Mathilda Lindman och i IBF Backadalen Elsa Svedman.

Nästa nyhet: Speedshootingtävlingen avslutad

Skrivet 30 april 2018 21:43
Nu har Speedshootingtävlingen avslutats och vi gratulerar samtliga vinnare. Vinsten i form av en Zoneklubba hämtas ut i Huvudsekretariatet i Lundbystrand Sporthall. STORT GRATTIS! Se nedanstående länk för vinnarna i samtliga åldersklasser. RESULTAT ( https://static.cupmanager.net/uploads/_/P/kz/sammanstllning-speedshooting_slutstllning-sammanstlld-topplista.pdf ) Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg