2018: Final F15 Pixbo Wallenstam IBF - Tunet IBK

Skrivet 01 maj 2018 12:42
Ändrad 01 maj 2018 15:49
Pixbo Wallenstam IBK – Tunet IBK 2 - 1

Två vinstsugna lag som kliver in genom elden och skall bevisa sig det bästa laget i Göteborg Cup.

Tunet och Pixbo möttes redan i gruppen där det blev en rafflande jämn match som slutade 2-2 dock så gick Pixbo segrande ur gruppen med Tunet tätt i hälarna på andra plats.

Redan 3:30 in i första period tar Tunet ledningen genom nummer 5 Hanna Ramberg assisterad av nummer 2 Line Trandum Terjesen och 0-1 är ett faktum! Direkt efter tekningen sätter Pixbo hög press och detta resulterade i 1-1 gjort av nummer 6 Madicken Sandvad assisterad av 41 Hanna Caporicci. Intensiv inledning av matchen minst sagt! 10:14 in i första period åker Tunet på en 2minuters utvisning (Obstruktion) och Pixbo får en liten gratis chans att ta ledningen i matchen. Tunet reder ut att spela en man mindre och Pixbos gratis chans är över! Vi går in i periodvila med 1-1 som resultat och matchen speglar gruppspels matchen med en tät jämn riktig rysare till final!

Periodvilan är över och båda lagen ser riktigt taggade ut! Ända in i kaklet nu tjejer och visa fansen på läktaren riktigt bra innebandy! 7:10 in i andra perioden tar Pixbo taktpinnen och sätter bollen i kassen genom nummer 11 Maja Eklund utan assist. Tunet väljer att ta Timeout med 5 minuter kvar av matchen. Några väl valda ord från de norska tränarna skall nog få Tunet att jämna ut denna final och se till att det blir jämnt ända in i det sista! Timeouten verkade göra susen för nu har Tunet mer eller mindre spel på en planhalva. Med 1 minut kvar tar Tunet ut målvakten men tyvärr renderar detta inte i något mål och slutresultatet blir 2-1 till Pixbo!

Vi får gratta Pixbo till guldet men även gratta Tunet som inte har åkt ner till Göteborg förgäves utan åker hem med ett silver! Grattis!


Nästa nyhet: 2018: Final P12 IK Zenith - Partille IBS Wizards

Skrivet 01 maj 2018 12:03
IK Zenith - Partille IBS 4 - 1 I finalen P12 möts de bägge segrarna från gruppspelet IK Zenith och Partille IBS, två lag som bägge har imponerat stort rakt igenom turneringen och således en tuff match på förhand. Zenith skapar i det första anfallet en riktigt vass målchans men Partilles målvakt gör en kanonräddning, på returen spelar en försvarare liggande i straffområdet och Zenith tilldöms e... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg