2018: Final F14 FBC Uppsala - FBC Lerum

Skrivet 30 april 2018 18:02
Ändrad 01 maj 2018 12:42
FBC Uppsala - FBC Lerum 1-6 (0-5, 1-1)

Årets första final startar med ett eldsprakande intro till bra tryck på läktaren och de bägge lagen, FBC Uppsala och FBC Lerum, välkomnas av taktfast klappande händer.

Även själva spelet startat intensivt och när inte ens en minut är spelad kan FBC Lerum Elvira Björkroth (assist Ellinor Falck) då Elvira slår in en retur efter ett skott från kanten. Lerum kan med vind i seglen fortsätta trycka på och får tidigt med sig en utvisning och trots att man håller bollen nästan det numerära överläget skapas inte de riktigt stora chanserna.

Det blir dock ändå så att Uppsala efter den tuffa starten tar en väldigt tidig timeout när Elvira via en snabb räd längs vänsterkanten kan komma fri med målvakten och efter mindre än fyra minuter kan utöka ledningen. Dessvärre får inte timeouten effekt för inte långt därefter kan Lerum nämligen utöka ledningen ytterligare en gång efter en tilltrasslad situation där Ebba Frick är sist på bollen.

Uppsala rycker dock upp sig något efter målet men får inte till ett byte korrekt och spelar plötsligt med en spelare för mycket på planen och med hjälp av utvisningen kan Lerum återigen få ett tydligt spelövertag och får också utdelning efter att utvisningen är avklarad genom Ida Hawerman och av bara farten ökar Felicia Andersson på ledningen till 5-0 strax innan periodvilan.

Spelet känns inte så ojämnt som resultatet visar i paus men Lerums spelare, kanske stärkta av den fina starten, är betydligt hetare framför mål än vad Uppsalas spelare är.

Periodvilan gjorde gott för Uppsala för knappt tre minuter in i andra perioden gör Isabella Kumlin en riktigt fin individuell prestation och bryter in i banan från kanten och sätter upp bollen väldigt vackert i bortre krysset.

Inledningsvis av perioden märks det också att Uppsala får ny energi av målet. Det kommer därför väldigt olyckligt att Lerum efter ett skott i ribban kan raka in en retur till 6-1 i mer eller mindre öppen kasse genom Ida Hawerman (assist Emma Brydolf).

Det är, inte bara sett till resultatet, helt klart så att Lerum är strået vassare i denna match även om Uppsala spelade upp sig efter mardrömsstarten.

I finalen utsågs nummer 55 Isabella Kumlin (FBC Uppsala) och Ellinor Falck (FBC Lerum) till matchens lirare.


Nästa nyhet: Bästa förening

Skrivet 30 april 2018 13:43
I varje upplaga av Göteborg Cup tävlar alla föreningar mot varandra i kampen om "Bästa Förening" enligt en beräkningsmodell. Ni kan följa ställningen i tävlingen genom att klicka här. Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg