2018: Final HJ18 Linköping IBK Ungdom - Vendelsö IK

Skrivet 30 april 2018 21:10
Ändrad 01 maj 2018 12:58
Linköping IBK Ungdom - Vendelsö IK 5 - 1

Finaldags för HJ18, 2 iskalla lag som traskar in på Lundbystrand1 igenom elden.

På plan ser vi Linköping IBK U vs Vendelsö IK. Båda lagen bjuder på riktigt skön spel och det dröjer inte länge innan Vendelsö hittar rätt och smäller till med 0-1 efter 1:34 genom nummer 88 Jesper van Der Bilt assisterad av nummer 70 Tim Wensberg Sahlin. Efter 35sekunder åker Vendelsö på en 2min utvisning för slag. 3:36 in i utvisningen visa Linköping att de också slåss om vinsten och utnyttjar powerplay:t på ett ypperigt sätt och sätter dit 1-1 genom nummer 33 Ludvig Arvidsson assisterad av nummer 9 Alexander Engblom. Efter en rivstart i matchen verkade allting lugnt tills Linköping får det att smälla till igen, denna gång genom nummer 87 Ludvig Bäckman Forkner. Efter en liten tabbe från backarna i Linköping kliver målvakt nummer 90 in och räddar dagen, i alla fall för tillfället! Jag kan säga det igen men vilket skön spel lagen bjuder på och det är riktigt svettiga räddningar från bägge målvakterna som absolut skall ha en stor eloge för fina TV räddningar, tur att finalen sänds live.

Ställningen efter första perioden är 2-1 till Linköping och man får ju alltid hoppas på att Vendelsö reducerar så att detta blir en riktig rysare!

Hopp och verklighet är i detta fallet långt isär och Linköping startar med att utöka sin ledning till 3-1 genom nummer 33 Ludvig Arvidsson assisterad av nummer 18 Pontus Larsen. Några väl valda ord av respektive lags tränare har fått bra fart på killarna och det skjuts så fort läget finns och de testar målvakterna ordentligt. Linköping har fått bra fart under fötterna och stänker nu in 4-1 genom nummer 33 Ludvig Arvidsson assisterad av nummer 9 Alexander Engblom. Vad ska man säga? Ludvig Arvidsson i Linköping har en riktigt bra dag på jobbet idag som fått stänka in 3 baljor! En riktig målskytt. Vendelsö saknar inte chanser dock så saknas spelare som lyckas skjuta förbi målvakten som har en riktigt bra dag skall tilläggas! 10:41 in i andra period står det fortfarande 4-1 till Linköping.

Vendelsö satsar allt och plockar ut målvakten med 3 minuter kvar. Tyvärr gick det inte hem denna gång då Linköping tar och lägger in bollen i öppen kasse, den lycklige till målet är nummer 16 Vincent Svenmar assisterad av nummer 65 Carl Wiktorsson vilket utökar resultatet till 5-1.

Slut resultat : 5-1 till Linköping och därmed får vi gratulera Linköping IBK U till guldet i Göteborg Cup 2018!


Matchens lirar i bägge lagen utses till Ludvig Arvidsson (Linköping IBK Ungdom) och Kevin Fredriksson (Vendelsö IK)

Nästa nyhet: Finalreferat

Skrivet 30 april 2018 20:05
Finalerna är igång och det har redan spelats tre finaler. Vi skriver korta referat från varje final som ni hittar genom att klicka här och sedan scrollar ni er fram mellan artiklarna. Vi kommer att skriva referat från alla finaler och presenterar dem så fort de är färdigskrivna. Länken fungerar endast via webläsare, dessvärre inte i appen. Besök www.goteborgcup.se/innebandy i er webläsare i mo... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg