2018: Final P12 IK Zenith - Partille IBS Wizards

Skrivet 01 maj 2018 12:03
Ändrad 01 maj 2018 15:04

IK Zenith - Partille IBS 4 - 1


I finalen P12 möts de bägge segrarna från gruppspelet IK Zenith och Partille IBS, två lag som bägge har imponerat stort rakt igenom turneringen och således en tuff match på förhand.


Zenith skapar i det första anfallet en riktigt vass målchans men Partilles målvakt gör en kanonräddning, på returen spelar en försvarare liggande i straffområdet och Zenith tilldöms en straff. Straffen gör målvakten på nytt en riktigt vass räddning och det är alltjämnt mållöst. I det efterföljande spelet i powerplay skapar Zenith bra rull men Partille har en tät box och kan freda sig utan att släppa till några heta målchanser. Partille reder ut boxen men Zenith behåller spelövertaget och efter tre minuter kommer ledningen via Max Riggers, framspelad av Elias Oskarsson.
Efter målet står matchen och väger och inga direkta målchanser skapas. Partille känns inte särskilda nedslagna av det insläppta målet utan spelar bra. Efter cirka sex minuter kontrar Zenith och fri på högerkanten kan Axel Johannesson snyggt sätta 2-0 i det vänstra krysset, framspelad av Robin Bengtsson.
Det blir också resultatet efter den första perioden där Partille har mest boll men har svårt att skapa riktigt bra chanser. De har ett par tre lägen men Zeniths målvakt är duktig. Zenith är täta i defensiven och sylvassa när de får kontra och kunde mycket väl gjort ett par mål till om det inte vore för Partilles duktiga målvakt.

Partille kommer ut bra i den andra perioden och skapar ett ordentligt tryck mot Zenith under de inledande två minuterna. Zeniths försvar och duktiga målvakt dock kan med både tur och skicklighet reda ut den värsta stormen.
Kommande minuter är det istället Zeniths tur att skapa bra tryck där de under en minut skapar bra tryck mot Partille. Nu är det dock Partille som kan slå ifrån sig och skapa ett friläge mitt i den värsta anstormningen och fri med målvakten gör inte Lukas Roos något misstag utan han smäller upp bollen i krysset.
Nu är det helt öppet igen och Partille är verkligen på gång i matchen och skapar flera bra lägen men Zeniths målvakt fortsätter att spela bra. Precis som tidigare i matchen visar dock Zenith att de är sylvassa när de får kontra och efter 12.45 uppstår ett läge på nytt när Zenith kommer i fritt läge och nummer 16 Albin kan hänsynslöst sätta bollen i nät vilket ger de gröna ett bra utgångsläge inför de avslutande minuterna av matchen.
I sekvensen efter målet uppstår en situation i Zeniths zon vilket resulterar i att Partille drar på sig ett matchstraff vilket innebär att Zenith kan avsluta matchen med en spelare mer på banan. Detta blir en uppgift för mäktig för Partille att klara av och med 27 sekunder kvar sitter också 4-1 när Zenith när Robin Bengtssonsätter bollen i mål från nära håll.
4-1 blir också slutresultatet i en mycket underhållande final mellan två duktiga lag.
Nästa nyhet: 2018: Final P15 Partille IBS - FBC Lerum

Skrivet 01 maj 2018 10:40
Partille IBS FBC Lerum 1 - 0 2 starka lag som gick vidare ur respektive grupper, Partille som väldigt starkt har gått obesegrade igenom hela cupen till final och Lerum som slitit sig till final från en tredje plats i gruppen. Efter mycket skott och test för målvakterna samt härligt spel lite här och där består sig resultatet 0-0 efter första perioden. In i period 2 så är spelet sig likt, gansk... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg