2018: Final P13 IBF Backadalen 2 - Rydboholms SK

Skrivet 30 april 2018 19:01
Ändrad 01 maj 2018 12:40
IBF Backadalen 2 - Rydboholms SK 2 - 3

Då var det dags för final nummer två för dagen. IBF Backadalen vs Rydboholms SK.

Efter inspringningen bestående av eldflammor och ljusshow så startar matchen med en rivstart av två vinst sugna lag, Guldet hägrar för bägge lagen!

Direkt efter avspel startar Backadalen med ett skott genom nummer 28. Efterföljt inte så långt efter, Närmare bestämt 1:33 in i matchen av ett mål av Rydboholm genom nummer 2 Linus Antonsson som visar sin kvalite med bollen på fel sida bladet.

Mycket spel på bägge planhalvor och skott åt bägge håll. Men efter många om och men utökar Rydboholm sin ledning till 0-2 genom nummer 7 Wille Nyberg assisterad av den briljanta backhands skytten nummer 2 Linus Antonsson. Spelmässigt har Backadalen den största delen av boll innehavet men Rydboholm lyckas med konsten att sätta de få chanser de faktiskt får. Som sagt guldet hägrar för bägge lagen och Backadalen får till ett fint spel och får in 1-2 genom nummer 28 Hugo Wester.

Mycket kort därefter vill Rydboholm visa att guldet hör hemma hos dem genom att stänka in 1-3 genom nummer 10 Noah Boden assisterad återigen av nummer 2 Linus Antonsson. Man kan väl säga att Linus tyckte det var kul att spela innebandy i första perioden.

Period nummer 2 står för dörren och bägge lagen visar kämpa glöd och kommer inte ge sig riktigt ännu. Backadalen reducerar till 2-3 efter ett mycket fint spel genom nummer 21 Hampus Bergström assisterat av nummer 15 Jesper Holmberg. Både Rydboholm och Backadalen har många bra chanser och härliga skott på mål med lika härliga räddningar av bägge målvakterna. Backadalen sätter hög press och skall kämpa till sig guldet medans Rydboholm visar prov på mycket bra defensivt spel. 10:05 in i period nummer 2 åker Rydboholm på en utvisning för lyftning av klubba. Nu får vi se om Backadalen kan reducera och jämna ut finalen till en rysare. Rydboholm klarar med bravur av boxplay spelet.

13:46 tar Backadalen och plockar ihop Plan B samtidigt som de tar Timeout. Med 1 minut kvar av matchen plockar Backadalen ut målvakten och spelar 6 mot 5 vilket dock inte genererar något mål och därmed är Rydboholm vinnare av P13 Finalen.

Grattis Rydboholm till Guldet! Grattis även till Backadalen som inte skall skämmas över ett silver! Bra kämpat!


Till matchens lirare i finalen utsågs Hugo Wester (IBF Backadalen) och Linus Antonsson (Rydboholms SK).


Nästa nyhet: 2018: Final F14 FBC Uppsala - FBC Lerum

Skrivet 30 april 2018 18:02
FBC Uppsala - FBC Lerum 1-6 (0-5, 1-1) Årets första final startar med ett eldsprakande intro till bra tryck på läktaren och de bägge lagen, FBC Uppsala och FBC Lerum, välkomnas av taktfast klappande händer. Även själva spelet startat intensivt och när inte ens en minut är spelad kan FBC Lerum Elvira Björkroth (assist Ellinor Falck) då Elvira slår in en retur efter ett skott från kanten. Lerum ... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg