2018: Final P16 IBF Backadalen - Lindome IBK

Skrivet 30 april 2018 19:47
Ändrad 01 maj 2018 12:39
IBF Backadalen - Lindome IBK 1 - 4

Final nummer tre börjar likt de första två med ett inspring inför bra tryck på läktarna och lag gör sig redo för match. Det syns tydligt att det är två lag som inte planerar att ge motståndarna mycket ytor och det går lång tid in i första perioden innan det händer något riktigt farligt. Det är verkligen två lag som känner på varandra och kompakt försvarsspel. Det dröjer därför länge innan de första målet kommer men när det kommer är det Lindome som tar ledningen genom Joel Bakesten, assisterad av Johan Wannberg. Detta målet öppnar upp matchen något men fram till periodpausen händer det inte särskilt mycket.

I andra perioden tar dock matchen fart betydligt mer och det är framförallt Lindomes Carl Wedin som sticker ut med inte mindre än tre egna prestationer som alla på olika sätt resulterar i mål. I den första situationen tar han sig förbi en motståndare på mittplan och avancerar mot mål men tappar bollen i en sista dragning men den rullar, snöpligt för Backadalen men tursamt för Lindome, mellan målvaktens ben in i mål. I den andra situationen får han möjlighet efter att Backadalen tappat bollen på mittplan så tar sig Wedin fram och hamnar efter en dragning fri med målvakten och rör sig i sidled och kan snyggt lyfta in bollen i mål. Wedin var dock inte klar där utan en liknande situation uppstår på mittplan men denna gång väljer han att spela bollen i sidled till Johan Wannberg som med ett ganska enkelt direktskott kan sätta bollen i nät, helt utan chans för Backadalens målvakt.

Mitt i Wedins uppvisning reducerar Backadalen till 1-2 och har vid den tiden i matchen bra chanser att även hitta en kvittering och flera gånger studsar bollen fram och tillbaka framför Lindomes mål men efter att Wedin sätter 1-3 är det inte mycket snack om saken och Lindome vinner tämligen rättvist.

Matchens lirare utses av sekretariatet och denna gång är det Jonathan Mårtensson (IBF Backadalen) och i Lindome är det David Olsson som får ta emot priset.


Nästa nyhet: 2018: Final P13 IBF Backadalen 2 - Rydboholms SK

Skrivet 30 april 2018 19:01
IBF Backadalen 2 - Rydboholms SK 2 - 3 Då var det dags för final nummer två för dagen. IBF Backadalen vs Rydboholms SK. Efter inspringningen bestående av eldflammor och ljusshow så startar matchen med en rivstart av två vinst sugna lag, Guldet hägrar för bägge lagen! Direkt efter avspel startar Backadalen med ett skott genom nummer 28. Efterföljt inte så långt efter, Närmare bestämt 1:33 in i ... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg