2018: HERR Mölndals IBF - Skara IBK

Skrivet 01 maj 2018 21:16
Ändrad 01 maj 2018 21:17

Mölndals IBF – Skara IBK 5 - 0


Inom den första minuten har båda lagen fått känna lite på varann och haft varsitt skott på mål. Det är däremot Mölndal som tar ledningen i finalen genom nr 7 Alexander Dahlström som drev bollen in i mitten och fick iväg ett bra skott. Han assisterades av nr 57 Marcus Andersberg.

Knappt en minut senare ökar Mölndal på sin ledning till 2-0. Målskytt nr 42 Jim Johansson med assist av nr 88 Dennis Johansson. Därefter fortsätter Mölndal att ha bra tryck framför Skaras mål.

Mölndal är det lag som har mest boll men kommer inte riktigt till några farliga lägen, istället får Skara ett frislag på högerkanten och får därifrån iväg ett halvfarligt skott som målvakten räddar med benet. Skara försöker därefter ta tag mer i bollen och skapar några farliga målchanser.

I första halvlek är det Mölndal som i huvudsak har fört matchen och Skara har fått försvara. Detta har gett möjlighet till en del kontringar från Skaras sida men ingen av dem har resulterat i något mål.

Efter dryga minuten utökar Mölndal sin ledning till 3-0. Det föregås av ett mycket snygg passningsspel ut mot högerkanten som väggas in till nr 71 David Sitonen som sedan slår en väl avvägd pass strax utanför målområdets vänstra sida till nummer 15 Herman Karlsson som snyggt skjuter upp den i nätet, otagbart för målvakten.

Skara tappar bollen på mittplan efter ett kontringsförsök, detta förvaltar Mölndal väl då nr 32 Jim Johansson driver bollen framåt och lägger in den snyggt under målvaktens högra ben. 4-0 till Mölndal efter 2,30.

Mölndal fortsätter att skapa en del chanser, både halvfarliga och farliga. Skara kontrar på de relativt få misstag som Mölndal gör. 11 minuter in i andra halvlek driver däremot Mölndals nr 15 Herman Karlsson bollen på vänsterkanten och slår en kanonpass ner till nr 42 Jim Johansson, som står vid målvaktens bortre stolpe. Han gör enkelt sitt tredje mål i matchen.

Mölndal går segrande ur herrarnas final med 5-0. Skara försöker matchen igenom att jämna ut men Mölndal var för starka.

Som matchens lirare i Skara utses nr 81 Sune Nilsson och hos Mölndal blev det nr 42 Jim Johansson.
Nästa nyhet: 2018: DAM Pixbo Wallenstam IBF - Älvsjö AIK IBF

Skrivet 01 maj 2018 21:09
Pixbo Wallenstam IBF Älvsjö AIK 1 - 2 Redan efter 20 sekunder tar Pixbo ledningen i matchen. Detta genom nr 11 Victoria Frisell. Hon assisteras av Sofia Eriksson. Precis efter tekning får Pixbo ytterligare en målchans, denna gång är det nummer 88 som driver boll och får iväg ett skott som Älvsjös målvakt räddar. Matchen är därefter jämn och båda lagen har en del boll. Älvsjö får en ramträff ef... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg