2018: P14 IBF Göteborg - IBK Genarp

Skrivet 01 maj 2018 21:05

IBF Göteborg - IBK Genarp 2 - 4

P14 mellan IBF Göteborg och IBK Genarp som bägge lagen gick segrande ur gruppspelet som ettor.
Matchen börjar i ett bra tempo mellan två lag som vill framåt och spelet böljar fram och tillbaka, däremot utan att det skapas några farliga målchanser under de första tre minuterna. Första skottet på mål har Göteborg och då har det gått fyra minuter av matchen.

Genarp får powerplay efter fem minuter och får möjlighet att skapa tryck mot Göteborg och skapar en bra chans halvvägs in i det numerära överläget men målvakten gör en bra räddning och kan också reda ut det underläget.
Matchen står sedan och väger men de farliga chanser som skapas står främst Genarp för och efter 9.49 är det också dom som tar ledningen efter fint dragskott från Ebbe Nordbäck.

Efter målet öppnar matchen upp sig igen och det böljar fram och tillbaka med flera bra chanser åt vardera håll. 1-0 till Genarp står sig dock perioden ut.
Den andra perioden hinner bara bli 46 sekunder gammal innan Genarp utökar till 2-0 efter ett riktigt snyggt mål där Hannes Henningsson slår en underbar pass rakt igenom Göteborg som friställer Erik Olsson som på backhand trycker upp bollen i krysset.

Med målet i ryggen är det Genarp som direkt efter målet fortsatt mycket boll men efter 4.31 sticker Göteborg upp i en kontring och kan reducera via Anton Svanberg, fint framspelad av Theodor Larsson.
Genarp svarar emellertid per omgående när Ebbe Nordbäck drygt minuten senare bågar in och sätter 3-1, även detta ett riktigt snyggt mål.
Nu är det dock Göteborgs tur att replikera direkt när Simon Dristig i anfallet senare gör 2-3. Göteborg försöker sedan flytta fram positionerna för att kunna etablera spel för en kvittering men Genarp är starka och försvarar sig väl. Tiden börjar rinna iväg och med mindre än tre minuter kvar gör Ebbe Nordbäck sitt tredje och Genarps fjärde i finalen.

Göteborg gör sitt yttersta slutskedet av matchen och med två minuter kvar tar de också ut målvakten för att få in en reducering på nytt men Genarp reder ut det och kan vinna välförtjänt.Nästa nyhet: 2018: F12 Landvetter IBK - FBC Lerum

Skrivet 01 maj 2018 20:56
Landvetter IBK - FBC Lerum 0 - 2 Landvetter inleder matchen starkt med en del målchanser framåt och ett bra passningsspel. Lerum tar sedan tag i matchen och är först på bollarna vid fler tillfällen. Lerum är stundtals väldigt nära på att få in bollen i mål men skjuter strax utanför. Landvetter blir däremot starkare i sitt försvar även om Lerum fortsätter skapa chanser. Hittills går matchen myc... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg