2019: F-12 Landvetter Wings - Pixbo Wallenstam

Skrivet 02 juni 2019 16:24

FINALREFERAT

F-12 Landvetter Wings - Pixbo Wallenstam

Landvetter Wings och Pixbo Wallenstam gör sig redo för final i klassen F12. Nu blåste domarna igång matchen, Landvetter är på hugget och pressar högt direkt. Pixbo vinner boll på mittplan och kontrar flera gånger men inga skott på mål hittills.

Landvetter får till mycket backskott men Pixbo täcker skotten och försvarar sig bra. Nr 28 i Pixbo har bra teknik med klubban och tar sig igenom Landvetters försvar men får inte till ett avslut på mål. Nr 8 från Landvetter bryter en kontring och får med sig mål och får till ett högt skott precis under ribban men nr 1 i Pixbo räddar skottet med handen. Landvetter får ytterligare chanser på mål och Pixbo tvingas försvara sig.

Nr 18 i Landvetter får en boll precis framför mål på höger sida och bollen rullar på mållinjen ut till vänster hörn. Inget mål. Första perioden slutar 0-0. Landvetter Wings fick till 5 skott på mål, medans Pixbo fick till 2, i första perioden.

Andra perioden startar, Landvetter kommer snabbt till målchans men får inte till ett mål. Nr 1 i Pixbo håller tätt i buren. Landvetter får till flera chanser på mål men Pixbo är där och täcker skotten. Efter 5.38 in i andra perioden vinner nr 28 i Pixbo bollen på egen hand. Hon vrider och vänder förbi motståndarna och får till ett skott som går under armen på målvakten från Landvetter och in i mål. 1-0 till Pixbo.

Kort därefter bågar Landvetters nr 12 in från hörnet och skjuter ett avslut på mål, försvararna i Pixbo täcker bollen men där var lagkaptenen, nr 18 i Landvetter med på returen och satte in bollen i mål. 1-1 efter 7:45 in i andra perioden.

Landvetter vinner bollen på mittplan och får en kontring 2 mot 1, lagkaptenen nr 18 driver bollen framåt och passar sedan sidledes till sin forward, nr 11, som skjuter in bollen i mål. 2-1 till Landvetter, med 3 minuter kvar att spela. Med 1 minut kvar får nr 9 i Pixbo ett avslut på mål där målvakten i Landvetter sträcker sig efter bollen och räddar den.

Pixbo spelar sista sekunderna utan målvakt. Landvetter håller i bollen. Matchen slutar 2-1 till Landvetter. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam vann nr 11. I Landvetter var det också nr 11 som blev utsedd till matchens lirare. Vinnarna av Göteborgs Cup Innebandy 2019 i klassen F12 är Landvetter Wings. Stort Grattis!


Nästa nyhet: 2019: F-16 Varla IBK - Tunet IBK

Skrivet 02 juni 2019 16:15
FINALREFERAT: F-16 Varla IBK - Tunet IBK 2 - 1 Matchen börjar intensivt med snabbt spel och hårda närkamper. Det är en jämn period där Varla har övertaget. Första perioden slutar 0-0 med många målchanser från båda lagen. Andra perioden börjar jämt och efter 9 minuter tar Varla ledningen med 1-0 genom nummer 53, Ebba Caverö. Men matchen är fortsatt jämn och Tunet kämpar på. 12:37 tar Tunet time... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg