2019: P-14 Lindome IBK - Lindås Waves

Skrivet 02 juni 2019 16:32

FINALREFERAT

P-14 Lindome IBK - Lindås Waves 2 - 3

Andra finalen för idag i Lundbystrand 1 spelas mellan Lindås Waves och Lindome IBK i klassen P14. Lindås får till ett skott på mål bara efter några sekunders spel. En volleyboll når forwarden nr 18 i Lindås men skottet åker över sargen.

Lindome håller i bollen och Lindås anfallarna väljer att avvakta och inte pressa när motståndarna har kontroll på bollen. Nr 21 i Lindås får en fin passning och skjuter på mål men bollen åker i stolpen och ut. Efter 4:43 in i första perioden tar Lindås ledningen med 1-0. Nr 88 från Lindås tar köksvägen in framför mål och passar nr 50 som lägger in bollen i mål.

Efter 5:34 blir nr 14 i Lindås utvisad 2 minuter för fasthållning. Lindome får ett frislag i samma situation som utvisningen skedde. Nr 73 tar frislaget och skjuter in bollen vid nedre stolpen på vänster sida om målvakten. 1-1 efter 5:37 minuter spelade av första perioden.

Lindome pressar högt och Lindås backar får det svårt att spela upp bollen. Genom ett väldigt fint väggspel i Lindås, av nr 87 och 91 får 87 till ett skott som åker in i mål. 2-1 till Lindås. Så slutar även första perioden.

Andra perioden är igång och Lindome är på hugget för att reducera. Nr 87 i Lindås får en grym passning framför mål av sin forward nr 88, skottet hamnar i knäet på målvakten men 87 är även med på retur men försvararna i Lindome täcker skottet. Inget mål.

Lindomes forward nr 36 driver bollen och får till ett grymt avslut som tyvärr avslutar i stolpen och ut. Lindomes back är med på retur men där är Lindås försvararna med och täcker skottet. 5:22 in i andra perioden får nr 89 en passning vid sidan av målet och skjuter ett skott som målvakten i Lindome tar i handen men tappar bollen och den åker in i mål. Surt mål för Lindomes målvakt.

Hemmalaget tar time-out. Ställningen är nu 3-1 till Lindås, med ynka 10 minuter kvar att spela. Lindome tvingas att försvarar sig och täcker skott efter skott.

Med ungefär 5 minuter kvar av finalen drabbas Lindås back, nr 19 av en 2 minuters utvisning på grund av slag. Lindås försvarade sig bra i boxplay och släppte inte in mål under utvisningen. Med 2 minuter kvar försöker Lindomes försvar att få upp långa bollar till sina anfallare. Där är Lindås med och bryter passningarna och kontrar, men kommer inte till avslut.

Spelet börjar nu att bli mer fysiskt och Lindome kämpar för att få in två bollar. Lindås tappar i försvaret och börjar slarva, därav begärde bortalaget en time-out. 13:28 får Lindome in bollen i mål efter att nr 36 får en passning in framför mål av nr 16. Det står nu 3-2, med 1 minut kvar att spela. Lindås håller i bollen på motståndarnas halvplan. Matchen slutar 3-2 till Lindås.

Stort grattis till vinnarna av Göteborgs Cup Innebandy 2019 i klassen P14, Lindås Waves!


Nästa nyhet: 2019: F-12 Landvetter Wings - Pixbo Wallenstam

Skrivet 02 juni 2019 16:24
FINALREFERAT F-12 Landvetter Wings - Pixbo Wallenstam Landvetter Wings och Pixbo Wallenstam gör sig redo för final i klassen F12. Nu blåste domarna igång matchen, Landvetter är på hugget och pressar högt direkt. Pixbo vinner boll på mittplan och kontrar flera gånger men inga skott på mål hittills. Landvetter får till mycket backskott men Pixbo täcker skotten och försvarar sig bra. Nr 28 i Pixb... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg