2019: P-16 Filipstad IBK - Tunet IBK

Skrivet 02 juni 2019 16:39
Ändrad 02 juni 2019 16:39
FINALREFERAT

P-16 Filipstad IBK - Tunet IBK 2-6

Denna förmiddagen bjuder på många härliga matcher. Nu är det dags för det värmländska laget från Filipstad IBK att ställas mot Tunet IBK från Norge i klassen P16.

Filipstad är det drivande laget i början av första perioden och får till ett bra avslut som tyvärr åker bakom mål över sargen.

Tunet ställer snabbt om matchen och blir istället det drivande laget med många fina passningar som resulterar i målchanser men som tyvärr inte träffar mål. Filipstad försvarar sig bra och täcker mål. Hemmalaget vinner en hel del kontringar som gör att de får avslut på mål men där är Tunets målvakt med och räddar bollarna.

Tunet tvingas försvara sig då Filipstad är där och pressar så fort bortalaget inte har kontroll på bollen. 5:47 in i första perioden får Filipstad in ett mål efter många chanser, det är nr 15 som gör ledningen med 1-0 för Filipstad.

Hemmalaget börjar nu att pressa motståndarna efter att ha tagit ledningen. Tunet får det svårt att försvara sig men ställer snabbt om och börjar driva bollen framåt. Tunet får några skott på mål men slutar hos målvakten i Filipstad.

12:44 in in första perioden reducerar Tunet till 1-1 genom nr 90 som fick en passning av 62. Nu är bortalaget mer än taggade inför nästa period. Tunet har kontroll på bollen och Filipstad avvaktar och backar hem. Fler långa bollar når målvakten i Filipstad och han får kämpa med returerna från Tunet.

13:57 tar Tunet ledningen med 2-1 genom nr 49 som är med på en retur och drar in den i mål. Nu måste Filipstad komma tillbaka i sitt spel för att reducera. Det är nu slut på första perioden.

Andra perioden börjar med ett mål till Tunet redan efter 1:16. Det är nr 17 som skjuter in 3-1 till sitt lag. Filipstad börjar att slarva mer och tappa onödiga bollar. Tunet försvarar sig bra och är med på kontringar och får till många avslut.

Tunet är nu det drivande laget och Filipstad tvingas försvara sig mer och mer och täcka skotten. Filipstad är med på snabba vändningar men får inte till ett avslut på mål. Tunet får till en massa målchanser men skotten slutar hos målvakten i Filipstad.

8:54 ökar Tunet ledningen till 4-1 genom nr 49 som får en passning av nr 55. Några sekunder efter, efter 9:09 i andra perioden gör nr 89 i Filipstad 4-2 efter en passning av nr 10. Inte mycket tid kvar nu för Filipstad att komma ikapp.

Med ynka 2 minuter kvar ökar Tunet sin ledning ännu en gång med 5-2. 12:48 skjuter nr 90 in bollen i målet och blev assisterad av nr 49.

Filipstad drabbas kort därefter av en 2 minuters utvisning på grund av fördröjande av spel. Därav tar hemmalaget time-out. Filipstad pressar för att försöka reducera, de spelar utan målvakt. De håller ett grymt bra jobb i boxplay och kontrar flera gånger.

14:42 drabbas Filipstad ytterligare av en utvisning på grund av låsning av klubba. Det är nu spel 3 mot 5 i sista sekundera. Med 7 sekunder kvar och två spelare mer på plan så gör Tunet 6-2.

Tunet IBK är vinnarna av Göteborgs Cup Innebandy 2019 i klassen P16! Grattis!

Nästa nyhet: 2019: P-14 Lindome IBK - Lindås Waves

Skrivet 02 juni 2019 16:32
FINALREFERAT P-14 Lindome IBK - Lindås Waves 2 - 3 Andra finalen för idag i Lundbystrand 1 spelas mellan Lindås Waves och Lindome IBK i klassen P14. Lindås får till ett skott på mål bara efter några sekunders spel. En volleyboll når forwarden nr 18 i Lindås men skottet åker över sargen. Lindome håller i bollen och Lindås anfallarna väljer att avvakta och inte pressa när motståndarna har kontro... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg