Välkommen till Göteborg Cup 2022!

Smittspridningen i Sverige och risken för en tredje våg gör att vi måste komma med det oerhört tråkiga beskedet att styrelsen för Göteborg cup anno 1971 har fattat beslutet att ställa in årets upplaga av vår cup.

Det råder en pandemi i världen. Detta för med sig stora utmaningar för vårt samhälle i stort och självklart även för idrottsföreningar runt om i landet som sliter hårt för att kunna hålla verksamheterna igång även under dessa extremt utmanande tider. Restriktioner och förhållningssätt har skiftat fram och tillbaka vilket har gjort att hopp ständigt har blandats med förtvivlan.

Vår personal har jobbat med de viktiga förberedelser som måste göras för att det överhuvudtaget ska vara möjligt att vid ett förändrat läge kunna genomföra turneringen. Alla inblandade i arbetat med Göteborg cup har hela tiden haft förhoppningar om att kunna genomföra turneringen, om än i en betydligt mindre variant med färre lag. Då smittspridningen ökat, och man dessutom pratar om en tredje våg samt nya, hårdare restriktioner från regeringen så finner vi ingen annan utväg än att ställa in vår turnering.

Oavsett hur tråkigt det än må vara så är säkerheten för våra deltagare och alla som arbetar runt om och med Göteborg cup det absolut viktigaste

Inför cupen 2021 har vi hela året laddat för ett stort 50-årskalas. Förutom fotboll och innebandy skulle vi även haft turnering i beachhandboll. Foodtrucks, eventbyar och Obstacle Course Running är obeprövade nyheter som vi längtar efter att få testa. Det bästa sättet att hantera den uppkomna situationen är att se framåt.

Kommande veckor påbörjas planeringen för Göteborg cup 2022. Vi skapar en fantastisk cup i hjärtat av staden. Ni får chansen att fira 50 år med oss och testa våra nya erbjudanden. Göteborg cup är mer än bara spel, det är en upplevelse för hela laget.

Vi önskar er varmt välkomna till Göteborg cup 2022 när vi öppnar för anmälan i oktober.

Anmälda lag kommer att få ytterligare information sänt till sig.

Styrelsen för Göteborg cup anno 1971
Göteborg & Co Team Göteborg