Powered by

2018: Final F13 FBC Lerum - Pixbo Wallenstam IBF

Written 01 May 2018 09:54
Edited 01 May 2018 13:54
FBC Lerum – Pixbo Wallenstam IBF 0 - 5


Lagen möttes redan i gruppspelet och där vann Pixbo med komfortabla 3-0 och går således in i finalen som favoriter.

Det är två taggade lag som går in i finalen. Pixbo drabbas redan efter 0.42 av en utvisning för felaktigt avstånd. Lerums powerplay är svagt till en början och Pixbo skapar ett bra läge med en spelare mindre innan Lerum får igång bra rull men Pixbo reder ut det. Pixbo tar sedan över spelet och skapar ett längre tryck mot Lerums mål men de kan reda ut den anstormningen.

Matchen står sedan och väger innan Lerum drabbas av en utvisning efter 10.12. Pixbo kan precis när Lerum bli fulltaliga ta ledningen via ett bra skott på distans av nummer 19 Lovisa Eliasson. Sett till matchbilden rättvist då Pixbo allt längre in i matchen tagit över spelet mer och mer.
Efter målet sätter Pixbo direkt upp ett bra tempo och skapar omgående ett par bra lägen till men Lerum kan freda sig från ytterligare mål bakåt.
Med knappt en minut kvar av perioden drabbas emellertid Lerum av ytterligare en utvisning och Pixbo får en bra möjlighet att utöka och Pixbo skapar också ett rejält tryck mot Lerum och med bara tio sekunder kvar av perioden sitter också 2-0 efter ett fint samarbete i anfallszon där Malin Broström tillslut kan trycka upp bollen i krysset. Ett mycket snyggt mål!
2-0 blir också resultatet efter den första perioden och Pixbo har därmed kopplat ett rejält grepp om finalen men Lerum är på inget sätt ofarliga.

Den andra perioden startar Lerum betydligt aggressivare och skapar direkt oreda hos Pixbo som efter två minuter drar på sig en utvisning och Lerum får en bra möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen på allvar men det powerplayet funkar inte riktigt och Pixbo kan relativt enkelt freda sitt mål och lite drygt en minut senare kan Pixbo också göra 3-0 via nummer 18 Ebba Wangerås, assisterad av nummer 7 Sofia Tjäder. Ett psykologiskt väldigt viktigt mål för Pixbo och självklart ett tungt mål att släppa in för Lerum som börjat perioden bra.

Lerum tar timeout med fem minuter kvar och skapar därefter en jättebra chans att reducera men Pixbos målvakt gör en bra räddning. Lerum fortsätter ösa på och efter 12.50 har de också ett skott i ribban men i det efterföljande anfallet sätter Pixbo definitivt spiken i kistan när de sticker upp och gör 4-0 genom nummer 99 Tilda Carlén, framspelad av Tyra Hallin. Av bara farten kommer också 5-0 när Lovisa Eliasson gör sitt andra mål i finalen, framspelad av Ella Borg. Detta blir också slutresultatet och Pixbo vinner matchen välförtjänt med klara 5-0.

Next news item: 2018: Final DJ18 Häljarps SK - IBF Backadalen

Written 30 April 2018 22:41
Häljarps SK - IBF Backadalen 1 - 4 Måndagens sista final avgörs i Damjunior 18 och det är hemmaföreningen Backadalens som möter Häljarps SK. Matchen inleds i ett rasande målfyrverkeri där Backadalen först gör 1-0 då Saga Germunder påpassligt slår in en retur. Direkt på tekningen går dock Häljarp till attack och 1-1 är ett faktum strax därefter genom Agnes Rosvall/Jönsson. Det är dock inte slut... Read more
Göteborg & Co Team Göteborg