2016: Final F12 Pixbo Wallenstam IBF mot Pixbo Wallenstam IBK

Skrivet 07 maj 2016 18:54
Ändrad 28 maj 2016 23:17

Första finalmatchen i årets Göteborg Cup spelades mellan Pixbo och Pixbo i klassen F12. Bästa lagen i denna klassen hade i år sin hemvist i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. IBF klädda i rödvitrandigt födda 2003 och IBK födda 2004 i svart och grått med samma klassiska Pixboränder på tröjorna.

För att reda ut klubbhemvisten så spelar de yngsta i klubben i IBK fram till året de fyller 13 då de flyttas över till ”stora klubben” IBF.

Matchen inleddes lite trevande fram till 5 minuter i matchen när Lovisa Eliasson svart fick ett läge framför Josefin Löfstedt i målet men backarna var snabbt emellan med sina klubbor och blockade. Sedan började chanserna att komma i rask takt åt båda hållen. En fin soloräd av kaptenen Nellie Lökkeberg från egen planhalva höll på att ge de rödvitrandiga tjejerna ledningen men målvakten Hanna Hanselius räddade snyggt.

11:02 in första halvleken sköt Elsa Westerberg ett stenhårt frislag från halva planen som Lökkeberg styrde i mål till ledning med 1-0.

-Det var riktigt härligt och en bra start för hela laget, berättade Lökkeberg efter matchen.

Nu flyttades spelet över till de rödvitas planhalva än mer och de svartgrå kämpade stenhårt. Men hela tiden var rödvita laget livsfarligt i sina kontringar och hade två riktigt farliga lägen i slutet av perioden utan att kunna gå ifrån resultatmässigt.

Efter två minuter av andra halvleken satte rödvitt igång med ett fyrverkeri av mål och målchanser. Först fick Frida Hellström en riktig smörpass av Moa Eklund som hon sprätte upp i krysset.

2:31 small det till igen då Hanna Lind drog till på volley mitt framför målet. Passen kom från högra hörnet av planen där Ida Bergelind med mycket fin bollkänsla lättade in bollen. Det kan ha varit finalspelets snyggaste mål!

Bara 19 sekunder senare tog sig Hanna Lind runt målet och tackade för förra målpassen genom att frispela Ida Bergelind som inte tvekade utan lätt snärtade in 4-0.

De yngre svartgrå tjejerna gav sig inte utan kämpade på allt vad de hade men idag var helt klart det rödvita Pixbo som hade den bästa dagen. En Time Out efter 9:57 kanske kunde vända matchen?

Med nya krafter kom de svartgrå ut och skapade flera heta chanser. Publiken i Lundbystrandshallen levde sig med i matchen och fick se en riktigt välspelad final mellan två bra lag.

Men idag var gammal äldst och 03:orna kunde hålla ut och vinna guldet rättvist. Matchens spelare utsågs till Josefin Löfstedt i Pixbo Wallenstam IBF och Lovisa Eliasson i Pixbo Wallenstam IBK.

Svenska mästarna Pixbo verkar ha säkrat framtida SM-guld med dessa två duktiga årgångar av flickor.Nästa nyhet: Speedshooting i Lundbystrand

Skrivet 07 maj 2016 15:46
Det spelas massvis med matcher under Göteborg Cup i innebandy men samtidigt finns det även möjlighet att testa på speedshooting, alltså möjlighet att för en billig peng testa på hur hårt du skjuter. Denna möjlighet finns i Lundbystrand 1, bredvid huvudsekretariatet. De som skjuter riktigt hårt i varje klass har också chans att vinna en utvald innebandyklubba från Zone eller Unihoc. Tävlingen p... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg