2015: Final F14 Nacka Wallenstam 1 - Nacka Wallenstam 2

Skrivet 03 maj 2015 14:40
Ändrad 07 maj 2016 20:49

Någon minut in i matchen bryter Erika Klevbov i Nacka 2 sig loss från sin markering i mitten och avlossar ett farligt skott mot mål som resulterar i en räddning av hemmalagets målvakt.

Nacka 1 har sedan ett skott som från halva plan går i mål men blir bortdömt p.g.a. felaktigt beträdande av målgården.
I situationen efter får Julia Garpenbeck i Nacka 2 bollen och avlossar ett lurigt skott en meter in över halva plan som ställer målvakten och bollen går in vid första stolpen. Kort därefter gör Matilda Husbom i Nacka 1 1-1 efter en klassframspelning av Moa Lindqvist.

Nacka 1 skickar in en boll på mål och Erika Klevbo väntar påpassligt på returen som hon slår in från nära avstånd, helt otagbart för målvakten.

Spelet böljar nu med högt tempo fram och tillbaka mellan finallagen. Några enstaka skott mot mål men försvararna i respektive lag lyckas avvärja attackförsöken med framgång.

Efter ett frislag i hemmalagets hörn spelas bollen in i slottet och efter en tilltrasslad situation lyckas åter igen Erika Klevbo sätta sin andra pyts för dagen.

När klockan slår 13:17 sätter Julia Garpenbeck sitt andra mål oansvarigt snyggt i bortre krysset. Vackert framspelad av Ellen Rensjö som drivit bollen från egen planhalva.

I halvtid pågår diverse trevliga hurrarop och vänskap på mittplan mellan de två finallagen, alltid förträffligt roligt att se för tre simpla lekmän som skriver referat.

Erika Klevbo plockar in bollen i hooken som måste vara hookad av självaste Martin Östholm, för på sättet hon bågar in i banan kan man nästan tro att hon äger en motorcykel, (haha båge, fattar ni?). Varpå hon dunkar in bollen i mål bakom en chanslös målvakt.

I anfallet senare har hemmalaget lärt sig av sin läxa och gör ett mål genom en otrolig frislagsvariant som går hem genom att Wan Ayamueang hittar en magisk passning, som skulle göra självaste Houdini avundsjuk, fram till Maja Gottberg som hittar luckan mellan benen på målvakten och därefter är lyckan total. 2-4.

Bollen byter nu frenetiskt ägare och spelet böljar fram och tillbaka, man blir nästan sjösjuk på läktaren, eller så blir man en aning påmind av när man tittar på en tennismatch. Jag blev just påmind av Den Gamle och Havet när jag sitter här och skriver… strunt samma.

I nästa andetag när jag just drömt mig tillbaka till skönlitteraturens dagar klipper Philippa Blom i Nacka 1 in 3-4 från vänsterkanten genom ett välplacerat skott.

Nu får jag inte andas mycket mellan målen för i mitt tredje andetag för matchen gör Nacka 2 ett riktigt klassmål genom att Erika Klevbo snyggt slår in bollen på volley assisterad av Alma Eriksson.

Dagens prestation är signerad Vilde Rundfloen i Nacka 1 som på egen hand dribblar igenom hela laget och får sina lagkamrater i motståndarlaget att springa ut till kiosken och köpa korv.

Nu haglar målen tätt för en gammal stöt som jag där passningen från Wan Ayamueang friställer Maja Gottberg fram till 5-5 och hon gör inga misstag utan sprätter upp bollen i krysset likt när jag försökte rycka ogräs ur gräsmattan i förrgår.

Vid 11.50 fick innebandygöteborg bevittna ett utkast från bortalagets målvakt som närmast kan liknas vid kastarmen som huvudrollsinnehavaren i "Rookie of the Year" besitter. Tyvärr resulterar denna bedrift inte i något kreativt framåt, men bedrifter likt dessa går sällan oss etablerade skribenter förbi och får en given plats i vårt referat.

Matchen är nu slut och ställningen är 5-5, det är oooooliiiiidligt spännande som Peter Harrysson hade sagt. Jag vågar redan nu säga att jag tror att Nacka kommer ta hem finalen utan konkurrens.

Förlängningen är nu igång och närkamperna är hårdare, tuffare och mer välriktade.

Finalen avslutas efter dryga minuten genom en så pass maskerad passning av Philippa Blom att jag nästan flög av stolen. Maja Gottberg gör inga misstag och sätter den efter lite trassel den avgörande bollen bakom bortalagets målvakt.

När slutsignalen ljuder har vi ett segrande och ett förlorande lag från Nacka, trots detta visar lagen på vänskap i stor stil då man tillsammans sjunger segersånger och kramar om varandra. Såhär mycket har jag inte gråtit sen jag såg Notting Hill första gången.

Referat: Markus Anderberg


Nästa nyhet: 2015: Final P12 Lillån IBK - IBF Backadalen

Skrivet 03 maj 2015 14:27
1-0: Lillån börjar aggressivt och redan i första minuten kommer Oskar Berglund loss på högerkanten och spelar till Oliver Dolk framför mål som väldigt kyligt väntar ut målvakten och sätter bollen snyggt till höger om målvakten. Oliver firar inte med sina lagkamrater utan springer förbi sekket och försöker redan rycka åt sig priset till matchens lirare men Madde i sekket har stora biceps och ka... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg