2016: Final F14 Pixbo Wallenstam IBF-Häljarps SK

Skrivet 07 maj 2016 20:16
Ändrad 28 maj 2016 23:41


I årets andra final var det återigen Pixbo Wallenstam IBF, från Mölnlycke strax utanför Göteborg, på banan men denna gång stod Häljarp SK, som ligger i närheten av Landskrona i Skåne, för motståndet. Dessa båda lag möttes i gruppspelet tidigare på dagen och frågan var om Häljarp skulle få revansch för 2-3 förlusten på förmiddagen.

Den första tekningen vinns av Pixbo Wallenstam och därefter följer två minuters bollinnehav av de röd-vita från Mölnlycke. Det skapas också en hel del bra chanser där Emilia Nilsson i Häljarps mål gör fina parader. Spelet fortsätter att vara på Häljarps planhalva och ett flertal skott letar sig igenom men fortsätter att stoppa bollarna. Trycket renderar också i en utvisning för de svart-blåa Skånespelarna men powerplay resulterar inte. Ett tag efter det att Häljarp blir fulltaliga kan de istället kontra och Merita Ibraimi gör ett riktigt fint avslut och hänger upp bollen i bortre. Pixbo hittar dock en kvittering där en, ur Häljarps synvinkel, oturligt styrs in via ett försvarsben och blir otagbar för målvakten. Lisa Arinsson noteras som målskytt.

Häljarp inleder den andra perioden med ett helt annat sting i laget och det resulterar omgående då Natali Vidales kan sätta 2-1. Pixbo är dock inte sena med att replikera, och det dubbelt upp. Först letar sig en boll från Esmeralda Andersson förbi täcket och skottet letar sig in på första stolpen och strax därefter är det fin inbrytning av Frida Palmberg som tar Pixbo Wallenstam till ledningen för första gången i matchen.

Den andra perioden är dock betydligt mer spelmässigt jämn och kampen intensifieras allt mer ju längre matchen lider. Det känns därför inte oväntat att det blir en riktigt rafflande avslutning med tre mål under de sista fyra minuterna. Häljarp kvitterar först, efter en tilltrasslad situation framför mål, men Pixbo tar sedan ledningen med knappt två minuter kvar efter ett inspel framför mål som studsar in via ett försvare. Målskytt för Häljarp är återigen Natali Vidales och för Pixbo är det Lisa Krafft som får målet. Det inleder en riktig jakt på ytterligare en kvittering och Häljarp tar ut målvakten och efter en fin pass in i mitten från Ebba Sivernäs kan Erica Nilsson raka in kvitteringen med 32 sekunder kvar att spela. Publiken tjuter och stämningen höjs verkligen på läktaren då det snart står klart att 5 minuters sudden death väntar.

Sudden death har ibland en tendens att bli trista och avvaktande men det kan man inte beskylla dessa lag för. Det blir en energisk sudden death men hög press från båda lagen och där Häljarp får ett ypperligt tillfälle att avgöra då Pixbo drabbas av en utvisning med drygt 1,5 minut kvar. I detta läge gör dock de röd-vita ett riktigt imponerande försvarsarbete och lyckas hålla i bollen i en hel del av utvisningen. Till slut står vi inför det mest dramatiska av det alla, straffläggning.

Först ut är Pixbo som börjar med att sätta sin straff och därefter följer en miss för vardera lag innan Häljarp kan kvittera. Inför den tredje och sista straffomgången är det helt lika och när Pixbos Rebecca Larsson sätter sin straff innebär det att Häljarp måste sätta sin också men dessvärre för våra Skånska besökare blir det inte så då målvakten räddar.

Matchens spelare utågs till Frida Palmberg i Pixbo Wallenstam IBF och Tindra Zaidan i Häljarps SK.

För den opartiske åskådaren är det en riktigt härlig final att bevittna, speciellt från andra perioden och framåt och bägge lagen ska ha ett stort tack för underhållningen och vi hoppas att ni båda kommer tillbaka nästa år.


Nästa nyhet: 2016: Final F12 Pixbo Wallenstam IBF mot Pixbo Wallenstam IBK

Skrivet 07 maj 2016 18:54
Första finalmatchen i årets Göteborg Cup spelades mellan Pixbo och Pixbo i klassen F12. Bästa lagen i denna klassen hade i år sin hemvist i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. IBF klädda i rödvitrandigt födda 2003 och IBK födda 2004 i svart och grått med samma klassiska Pixboränder på tröjorna. För att reda ut klubbhemvisten så spelar de yngsta i klubben i IBK fram till året de fyller 13 då de ... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg