2015: Final F15 IK Zenith - Lindås Waves IBK

Skrivet 03 maj 2015 12:26
Ändrad 07 maj 2016 20:50

Matchen inleds med att Zeniths Josefin Lundgren får en passning längs högerkanten och avlossar ett farligt skott som går strax över ribban. Ett sus går genom publiken och jag vet inte om målvaktens akuta förkylning berodde på publiksuset, Josefins hastighet eller det hårda skottet.

Ganska avvaktande spel från båda lagen där Lindås är lite mer aggressiva och sätter en hög press på Zeniths backar. Lindås har sin vana trogen idel spelare som är utrustade från topp till tå där bandybrillorna är den viktigaste atteraljen.

Senare står Amanda Eriksson i Zenith felvänd i slottet och får en passning, hon vänder runt och avlossar ett skott som tar på täckande försvarare.

Zeniths Nora Hesselroth avlossar ett skott några meter över halva plan som Lindås målvakt Jonna Magnemyr tar utan problem. Efter matchen gick det rykten om att hon hade otillåtet klister på vantarna men det lämnar jag åt pressen att reda ut.

Lindås har frislag till vänster på Zeniths planhalva där tillslut Emma Blomgren får bollen och skjuter ett distinkt skott från distans som går i stolpen. Emma vrider sig i ilska efter missen men knyter näven i de ficklösa shortsen och kämpar vidare.

0-1, efter ett inspel från höger anfallshörn gör Lindås mål genom Matilda Anttonen som efter lite tumult och tufft spel framför mål får en klubba på bollen. Buropen gjorde sig påminda på läktaren och Zeniths föräldraskara skanderade unisona missnöjesljud som till och med överröstade pausmusikens låga volym.

I samband med kampen framför mål blir Zeniths målvakt skadad men är klar för spel efter lite omplåstring av Zeniths oerhört kompetenta sjukvårdspersonal som likt laget har genomfört en tuff försäsong innehållande mycket stretching och uppvärmning.

Efter Lindås ledningsmål ökar tempot markant och båda lagen byter chanser med varandra där Lindås har något vassare målchanser men Zenith står emot bra.

Emma Karlsson i Zenith får bollen från höger anfallshörn, bågar in och skjuter ett lurigt skott som går strax utanför stolpen. Målvakten gör ett korstecken och sträcker ut armarna som Jesusstatyn i Rio som en hyllning till de högre makterna.

Period 1 slutar rättvist 0-1 i Lindås favör.

Andra perioden börjar ganska aggressivt där det är mycket slag från båda lagen vilket till slut resulterar i en utvisning på Hanna Järdhage i Zenith. Hanna fräser något ohörbart åt domaren och sätter sig motvilligt men acceptant på botbänken.

Lindås lyckas få ut bollen till Emma Olsson som är skytt på högerkanten, hon avlossar ett skott som Zeniths målvakt har lite problem med men lyckas styra ut bollen strax utanför stolpen.

Zenith jobbar hårt i boxen och klarar av utvisningen med sitt imponerande försvarsspel där särskilt Emma Karlsson utmärker sig genom några fina brytningar.

En rättvis kamp bakom Zenithmålet resulterar tyvärr i en skada på en Lindåsspelare som föll med huvudet mot sargen, vilket såg ganska otäckt ut, men Lindås läkarteam var snabbt på plats och plåstrade om henne. Lindås som ligger i kranskommunen Askim lämnar inget åt slumpen och har anställt de bästa läkarna som finns inom 300 mils radie. Föga förvånande bor dessa läkare i Askim så urvalsprocessen var inte särskilt långdragen

Efter detta går Zenith in i ett bra stim där laget radar upp många chanser och Lindås försvarsspel verkligen sätts på prov.

Moa Cedhagen i Lindås har haft några vassa avslutslägen men det har tyvärr inte blivit några mål på hennes chanser. I segerintervjun med tränaren förtäljde han exklusivt för oss att Moa har fått en egen hook-konsult till nästa år för att förbättra ”Hit-raten” på sina skott.

Lindås Emma Blomgren som har varit ganska framträdande i matchen startar en spelvändning som slutar i att hon spelar bollen i sidled till en lagkamrat som lite snöpligt skjuter över ribban. Lagkamraten skrattar och tycker inte det var så farligt eftersom det viktigaste är att det är kul med bandy. (Citat Emil Kronaas)

Zenith tar time-out med två minuter kvar och skapar därefter en hel del målchanser men tyvärr blir det inget mål. Istället blir Zeniths Susanna Furubom utvisad efter en odiskutabel hög klubba. Susanna ser helt oförstående ut medans domaren pekar med hela armen på utvisningsbänken varpå Susannas missnöjda nedslag på bänken dunsade med en kraft som hade framkallat en tår i ögat på Sveriges starkaste man Magnus Samuelsson.
Därefter tar Zenith ut målvakten men Lindås driver på och låter inte Zenith komma till några chanser, faktum är att Lindås hade ett skott i stolpen och ett friläge där bollen inte lyckades leta sig in i nätmaskorna. Domaren sväljer pipan i dramatiken och båda läkarteamen rycker in och utför en fläckfri Heimlich-manöver som återställer domaren helt.

Hesa Fredrik ljuder och Lindås står rättvist som vinnare efter en väldigt jämn tillställning som kunde ha slutat hur som helst.

Referat: Emil Anderberg




Nästa nyhet: 2015: Final D18 Pixbo Wallenstam IBF - Fristad GoIF

Skrivet 03 maj 2015 11:09
Adelante av Sash spelas ljuvligt i högtalarna medan Pixbo likt Rödluvan trallar till sin avbytarbänk och Fristad formar en het ring runt målet som får vederbörande att börja nynna på Jonny Cash. Lite glesare publik idag på morgonen än igår kväll på F12-matchen, vilket förmodligen skvallrar om att cup-deltagarna är mer kvällspigga än morgonpigga. Innan tekniksignalen ljuder kommer ett Vööööoooo... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg