2015: Final F16 Lindome - Åkersberga

Skrivet 03 maj 2015 18:39
Ändrad 07 maj 2016 20:40

Matchens lirare i Åkersberga Johanna Spetz gör ett initialt försök att snärja samtliga i Lundbystrand 1 när hon i första tekningen tekar bollen innan någon annan förväntat sig detta. Bollen tillryggalägger många meter innan domarna börjar ana oråd och ljuder signalen för omtekning. Johanna plockar dock utan större konstigheter nästa tekning och ger Åkersberga första fördelen i matchen.

Lindome skapar det mesta av trycket de första minuterna, men får domaren emot sig initialt när de efter en tekning på mittplan försöker spela upp bollen längst kanten förbi en fastgjuten domarfigur som till slut inser att fötter är till för att åstadkomma rörelser parallellt med angiven referenspunkt, oftast i form av mark eller golv, och på ett smidigt sätt försöker rädda upp detta förbiseende genom att beskylla nämnd Lindomespelare med ett omsorgsfullt valt ordförråd: ”Kom igen!”.

Lindome mäktar därefter på ett anfall och Linnéa Wilhelmsson spelar in den till en käck lagkamrat i mitten av slottet, bollen studsar ut till Linnéa igen och hon får själv chansen. Efter att ha mullrat från Linnéas klubba sitter bollen med ett högt och fagert kyrkoklingande dån i högerstolpen samt studsar vidare mot sargen.

Åkersberga kommer kort därefter i anfall genom Emelie Sköld som högt upp i banan utprovar ett pansarskott hon lånat från svenska försvaret, men Linnea Wall i Lindome-målet plockar enkelt ner bollen då hon har lika fri sikt som Kate Winslet i fören av Titanic med prettyboy Leonardo di Caprio hållandes hennes armar.

Det är vid detta stadie något segt från publikhållet. Kanske att det är söndag eftermiddag. Kanske att det beror på att publikmassorna tömt de outtömliga lagren av korv, mos och dricka från cup-kiosken, vilket skapat möjlighet för kioskägaren plus personal att spendera kassan på en all exklusive till Karibien det närmaste året.

När drygt en minut återstår av första perioden kommer så till slut målet. Emma Lunman vid ena stolpen vallar från vänstersidan bollen till högersidan bakom kassen till en påpasslig Sally Ivarsson som tar två förnämliga bakåtkliv uppåt i banan och åstadkommer vallning nummer två genom att låta bollen passera Filippa Svenningssons hand och upp i vänstra krysset. 1-0.

Innan periodsignalen ljuder lyckas Linnéa Wilhelmsson vrida runt Åkersbergaförsvaret högt upp i banan och få till en pärla som dock räddas av Filippa i målet.

Andra perioden kickar igång med att Sally Ivarsson i Lindome åstadkommer en kombinerad Maradona-Anja Pärsson när hon glider upp från eget mål till motståndarmål i äkta störtloppsanda och får på vänsterkanten på ett graciöst magnumskott som Filippa Svenningsson i Åkersbergamålet med övernaturliga krafter stirrar på tills den stannar mitt i luften och applicerar sedan sin hand runt den. Turneringens räddning. Ella Westling i Lindome får sedan ett gäng chanser att buffa in bollen förbi en storspelande Filippa Svenningsson. Utan större lycka.

2-0-målet i matchen får signeras Kajsa Lunman som först drar bort tre stycken Åkersbergaspelare i en enda dragning, ska även tilläggas att hon samtidigt flyttade halva publiken i sidled, vad som hände sedan är ett mysterium eftersom matchprotokollet motstrider skribentens uppfattning, men för att sätta rätt krydda på det hela väljer skribenten att se situationen som att Kajsa får signeras målet enligt protokollet efter sin gudomliga dragning, vilket därför innebär att Linnea Adielsson ersätter Kajsas plats uppe vid vänsterkanten och skickar in en boll mot slottet som manövreras upp i nättaket av Kajsa.

Åkersberga ser därefter inte ut att orka och får inte heller möjlighet att hämta upp sitt underläge. Matchen går de efterkommande minuterna in i böljande spel till dess att Lindome återtar befälet och skapar läge på läge på läge.

Åkersberga åker när fyra minuter av matchen återstår ut för bristfälligt byte. Lindome satsar taktiskt på att under efterföljande powerplay trötta ut Åkersbergabenen, vilket gör att de får en mödosam väg att göra något åt matchsituationen de sista skälvande minuterna av matchen. Lindome kan likt Björn Lind i Turin-OS 2006 defilera in mot slutsignalen och står därefter som segrare i Göteborg Cup 2015.

Referat: Miika Into


Nästa nyhet: 2015: Final P16 Marstrand IBK - Bergs IBK

Skrivet 03 maj 2015 17:05
Svampbobsgula Bergs tar ett kraftigt verkande initiativ i matchen när de vinner tekningen och det viner initialt högt från tryckmätaren i Marstrands försvarszon när Bergs under första minuten skapar press med bl.a. skott från Sebastian Hagberg på vänsterkanten. Kling. Ribba ut. Bergs behåller kommandot, bollen och även de dekorativa innebandyfrillorna ser intakta ut så långt in i matchen. Efte... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg