2016: Final F16 Warberg IC mot Nacka Wallenstam IBK

Skrivet 07 maj 2016 20:41
Ändrad 28 maj 2016 23:38

Finalen för flickor födda 1999 spelades mellan Warberg och Nacka. När lagen möttes i gruppspelet slutade mötet 3-3. Warberg vann gruppspelet men när de båda lagen klev in på arenan så hade Nacka gjort näst flest mål av samtliga lagen i Göteborg Cup (25 st) så publiken kunde se fram emot en jämn och het match i Lundbystrandshallen.

Båda lagen började väldigt strukturerat och fast beslutna att inte släppa till några målfarligheter åt motståndarna. Så det mest bländande i början av matchen var Nackas hejarklack som både hoppade och körde på med olika ramsor på läktaren.

Efter 11:56 kom den första riktigt stora farligheten när Nackas Joanna Hjelm avlossade ett kanonskott som räddades i krysset av Warbergsmålvakten Stina Karlsson.

Strax därefter tog istället Warberg ledningen när Minna Larsson gjorde 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvleken började Nacka att få ordning på anfallsspelet och kom till flera farliga avslut. När laget drog på sig en utvisning efter 8 minuters spel då Elin Bynke bryskt tacklade en motståndare över sargen trodde kanske de flesta att Warberg skulle utöka sin ledning. Men Nacka stoppade Warbergs powerplay och var laget som hade flest chanser under de kommande två minuterna.

Med 1:20 kvar av matchen fick Nacka ett frislag i bra läge, ca 5 meter ut från Warbergsmålet. Coacherna tog en timeout och satsade sedan på spela utan målvakt. Det följande frislaget strök strax utanför Stina Karlssons vänstra stolpe. Sedan började en hård press ifrån Nacka tack vare det numerära överläget. Men Warberg lyckades att hålla undan till seger i en mycket spännande match.

Matchens lirare i Nacka Wallenstam IBK blev Philippa Blom och dito i Warberg IC utsågs segerskytten Minna Larsson.


Nästa nyhet: Finalreferat

Skrivet 07 maj 2016 20:28
De två första finalerna är avgjorda och det blev Pixbo Wallenstam IBF som har kammat hem dessa två guld. Vi skriver finalreferat från samtliga finaler och ni hittar dem på hemsidan nere till höger under "Artiklar". Mycket nöje med läsningen om ni inte har möjlighet att vara på plats i hallen. Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg