2015: Final Herr IBK Alingsås Stenungsunds IBK 2

Skrivet 03 maj 2015 21:44
Ändrad 07 maj 2016 20:37

Speaker Pontus Carlsson inleder i stor stil och i och med att line-upsen är avklarade har Pontus verkligen visat varför ”medeltida lutfiskförbundet” valt honom som speaker i denna prestigefyllda match.

Alingsås inleder med bollen och trycker ner Stenungsund i egen försvarszon. Detta kan dock vara riskfyllt för så fort man förlorar bollen kan Stenungsund kontra och det är precis vad som händer ett par gånger om. Detta resulterar i ett gäng målchanser, men Kjelle i målet är lika tät som Bill Gates.

Stenungsund har nu ett överraskande tryck och favorittippade Alingsås är en aning i gungning.

Klockan har nu passerat sju minuter och spelet har vänt igen. Stenungsund har fått lite mer motstånd i mitten av banan då Alingsås inte tappar lika mycket boll på farliga ställen i anfallszon längre. Detta ger div.1 kedjan med Gillmor, Alex och Sandro (Den onde, den gode och den fule) lite för mycket yta och de har under ett par byten i rad radat upp målchanser, dock utan att lyckas med att få hål på Stenungsunds målvakt.

Alingsås Knatte, Fnatte och Tjatte bryter bollen på mittplan när tiden närmar sig 10 minuter på klockan och genom ett par Lätt & Lagom-smörpassningar så frispelar Alexander Johansson Emil Gillmor och 1-0 är ett faktum. I detta läge märks det vilket lag som är kvar i div. 1 och vilket som inte är det.

Efter en mindre genomtänkt passning (han hade säkert otur när han tänkte bara) från Stenungsund i deras egen anfallszon kan Alex Johansson få tag på bollen i en kontring där han spelar fram Emil Gillmor som i sin tur frispelar Sandro Johansson och utrullning nr 2 av de tre musketörerna för matchen blir därmed verklighet.

Tiden hinner gå ut innan Alingsås är på väg att göra sitt tredje mål så perioden slutar 2-0 till Alingsås. Under periodpausen funderar jag på hur man skulle kunna göra för att peppra igång stämningen lite. Jag funderade på tillfället när självaste Carola gästade Allsång på Skansen och lyckades med bedriften att slänga ut en planterad blomma i en kruka rakt ut i publiken med jord, rötter och hela tjottaballongen. Efter närmare eftertanke hade jag ingen lika legendarisk bedrift i arsenalen och jag springer pinsamt bort till domarparet och ber dem påskynda ingångstartandet av den andra perioden så jag slipper sitta här och skämmas som en hund med svansen mellan benen.

Perioden är igång och det är återigen B1, B2 & B3 som levererar idel målchanser och det känns närmast som att det är en tidsfråga innan det blir mål igen.

Stenungsund har ett gäng målchanser nu igen och kommer närmre och närmre mål, mest med kedjan med André Lundgren, Simon Gunnarsson och Pontus Johansson. Som jag inte har någon barnprogramsreferens på men vi kanske ska låta de trevliga pojkarna förbli André, Simon och Pontus, så jag inte åker på en digital smäll från någon upprörd förälder senare i mitt liv.

Fem och en halv minut in i andra perioden knycker Alex Johansson (Jerry från de tre vännerna och Jerry, det blir ju fyra…? aja skit samma) bollen från Stenungsundsspelarna och får friläge, han gör inga misstag utan lobbar bollen enkelt över målvakten efter att han har kommit tillräckligt nära. 3-0.

Stenungssund är nära nära att få in bollen efter att den dansat som Ingemar Stenmark gjorde när han skrällde hem Let’s Dance, strax utanför mållinjen. Men en storspelande Kristian Kjell i Alingsåsmålet gör att nollan förblir intakt.

Stenungsund gör allt för att jaga ikapp ledningen Alingsås har, men när hemmalaget är skickliga på att hålla i boll och när Kjelle Belle Bing Bong i målet inte lämnar några som helst luckor är det tämligen omöjligt att göra mål.

Med 1.11 kvar av sista perioden börjar jag bli lite svettig i armhålorna och det luktar inte så himla illa egentligen men när jag känner mig en aning obekväm bland alla svettiga grabbar känner jag ju att jag också vill dra mitt strå till stacken genom att börja svettas något kopiöst jag också. Med ställningen 3-0 tar Alingsås time-out för att samla ihop styrkorna och Stenungsund försöker hitta metoder för att få hål på Björn Kjellman. Efter Time-outen tar Stenungsund ut målvakten men efter en misslyckad passning kan Suarez (Gillmor) frispela Messi (Sandro Johansson) som enkelt lägger in bollen i öppet mål.

Matchen är nu slut och hade Stenungsund lyckats få hål på Alingsås hade matchen förmodligen blivit en annan, men när målvakten storspelar finns det inte mycket att göra. Vi gratulerar Alingsås till segern i herrklassen och gratulerar också Stenungsund till en väl genomförd turnering och till en ärofylld andraplats.

Jag inser att mitt sista referat för cupen är till ända och jag tackar egentligen inte så många förutom Pelé och Ghandi som jag har haft många goda skratt ihop med under denna upplaga av Göteborg Cup.

Referat: Markus Anderberg


Nästa nyhet: 2015: Final P13 Lindås Waves IBK FBC Lerum

Skrivet 03 maj 2015 21:34
Innan matchen börjar så kan man nästan tro att föreningen Lindås är sponsrade av en innebandyglasögontillverkare eftersom ALLA har likadana glasögon fast i olika färger. Enligt en omröstning på Lindås hemsida så är den nya sommarfärgen orange, bara så att ni vet vad ni ska köpa. Lindås har klart fler målchanser då deras forwards pressar högt och vinner mycket bollar av Lerumbackarna som verkar... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg