2015: Final P13 Lindås Waves IBK FBC Lerum

Skrivet 03 maj 2015 21:34
Ändrad 07 maj 2016 20:38

Innan matchen börjar så kan man nästan tro att föreningen Lindås är sponsrade av en innebandyglasögontillverkare eftersom ALLA har likadana glasögon fast i olika färger. Enligt en omröstning på Lindås hemsida så är den nya sommarfärgen orange, bara så att ni vet vad ni ska köpa.

Lindås har klart fler målchanser då deras forwards pressar högt och vinner mycket bollar av Lerumbackarna som verkar gilla att dela med sig av bollen. Det vittnar om broderlighet i Lerumslaget och bara en sådan sak är värd en vinst i mina ögon.

Första riktigt klara målchansen kommer efter dryga fem minuter då Lerum visar upp fint anfallsspel där anfallet byggs upp från back och avslutas med en sidledspassning och skott där Lindåsmålvakten visar prov på snabba benreflexer. En förälder bakom mig såg vad jag skrev om hans sons reflexer och pappan fyller på och berättar att Bruce Lee skickade en instruktionsfilm om hur man tränar benparader i målet. Detta är Karate Kid’s nya huvudsyssla; att spela in instruktionsfilmer om benparader, det hade jag ingen aning om.

Strax efter denna målchans kommer ledningsmålet för Lindås. Hannes Nordberg slår en långboll mot ytan vid bortre stolpen där Victor Lövdahl står. Lövdahl slår in bollen på halvvolley d.v.s. han träffar bollen samtidigt som den slår ner i marken och bollen går i mål under Lerummålvakten som försöker slänga sig efter den. Ett stycke konst som i folkmun kallas för innebandygodis.

Det hinner inte gå många sekunder förrän Lindås Eric Jahrén har bollen ute på vänsterkanten, vänder in och skickar upp ett hårt dragskott i målvaktens första kryss. Det var endast åtta sekunder mellan målen, det gick så obeskrivligt fort att jag nu förstår hur Lucky Luke’s skugga känner sig när den inte hänger med.

Lindås har mycket boll och drar ner tempot väldigt mycket, när tillslut Lerum återfår bollen så slår backen upp den i mitten till centern som inte möter och Lindås Simon Norlin snappar upp bollen och stöter vidare den till Victor Lövdahl som vänder om och inser att han har friläge. Lövdahl tar vara på situationen på bästa sätt och snärtar upp bollen i krysset. Lerums hejarklacks ljudnivå sjönk precis till 0dB.

4-0-målet kommer till på ett väldigt märkligt sätt, bollen studsar ett par meter utanför Lerums mål samtidigt som alla börjar veva utan att riktigt träffa bollen. Alla fortsätter att veva och tillslut hamnar bollen väldigt snöpligt i mål via en Lerumklubba. Nu uppstår något väldigt märkligt, Lerumsklackens ljudnivå är negativ vilket innebär att det suger in allt annat ljud och det blir helt tyst i hallen. Detta var väldigt skönt för oss skribenter för då fick vi dagens första arbetsro, tack för det föräldrarna i Lerum.

Innan slutsignalen hinner ljuda så får Lerum upp bollen i mitten framför mål varpå en Lindåsförsvarare slår på Lerumsspelaren och Lerum får ett frislag mitt framför mål. Av någon anledning så ställer sig hela Lindåsmuren framför spelaren vid bollen utan att ta hänsyn till skyttarna på kanterna. Joel Ekström spelar givetvis bollen i sida till Hugo Molander och Lerum har reducerat, detta märks framförallt genom att ljudet i hallen har börjat komma tillbaka i takt med att smilvecken i Lerumsklacken breddas.

Perioden slutar med en välförtjänt Lindåsledning och jag kan inte se att matchen kommer sluta på något annat sätt än en Lindåsseger.

Lerum inleder andra perioden starkt och sätter hög press på Lindås, det ger omedelbar utdelning på så sätt att Hugo Bergquist skjuter ett långskott som går i sargen utanför målet men sargstudsen dimper ner vid sidan av målet och där befinner sig Rasmus Claesson och petar mycket påpassligt in returen.

Lindås drabbas mycket korrekt av en utvisning för slag och Lerum får en gratischans att reducera siffrorna ännu mer.

Det hinner inte gå lång tid innan Lerum utnyttjar utvisningen. William Ljungqvist bryter ett uppspel från en Lindåsback och kommer in med hög fart mot mål. Inga misstag görs och Ljungqvist prickar säkert in det tredje reduceringsmålet i följd.

Lerum har tagit över taktpinnen ordentligt och ju mer Lerum höjer tempot desto fortare gör Lerumsklacken ”raketen” med stor passion. Ljudnivån har nu ökat och klacken hade överröstat en hel flotta med REA-plan.

Lerum tar en Time-Out för att försöka med matchens första kvittering och det känns redan som det ligger ett mål i luften fastän det bara är en och en halv minut kvar.

Lerum försöker lägga bollar på mål med folk framför men Lindås står pall och vinner rättvist trots en imponerande upphämtning av Lerum.

Referat: Emil Anderberg


Nästa nyhet: 2015: Final Dam Surte IS IBK - Pixbo Wallenstam IBF

Skrivet 03 maj 2015 21:26
Det är en rejäl uppslutning när det kommer till publiken. Det är fullsatt i Lundbystrand 2, detta är väl kanske inte någon större bedrift då avsaknaden av läktarplatser är total. Men det gör att hela inramningen blir väldigt mycket mer mysig och familjär. Allra helst när Backadalens unikum/legendar Pontus Carlsson drar det tunga lasset som speaker. Stämningen är på topp och presentationen av L... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg