2015: Final P16 Marstrand IBK - Bergs IBK

Skrivet 03 maj 2015 17:05
Ändrad 07 maj 2016 20:40

Svampbobsgula Bergs tar ett kraftigt verkande initiativ i matchen när de vinner tekningen och det viner initialt högt från tryckmätaren i Marstrands försvarszon när Bergs under första minuten skapar press med bl.a. skott från Sebastian Hagberg på vänsterkanten. Kling. Ribba ut. Bergs behåller kommandot, bollen och även de dekorativa innebandyfrillorna ser intakta ut så långt in i matchen. Efter 1.5 minut får Marstrand äntligen röra bollen, men det är allt enligt Bergs-coachens klärvoajanta luska plan, då Marstrand i sitt första anfall tappar bollen högt upp på Bergs vänsterkant, Oscar Hovlund i Bergs plockar diplomatiskt ner bollen och driver likt en charmfull gasell på Serengeti tryggt upp till det höga Marstrandska luftslottet och sätter ett fullkomligt distinkt och precist skott längs marken till vänster om en chanslös Dennis Carlsson i Martstrands-kassen. 0-1 synes nu på tavlan i röda siffror. Bergs fortsätter sedan med ett hållbart tryck i anfallszonen den kommande stunden, men inte långt därefter kommer Marstrand i ett anfall där Oscar Hovlund täcker upp snyggt framför målet. Dock studsar bollen ut på mittplan till matchens lirare William Bergman i Marstrand som tackar, buggar, niger och bockar, drar ut på vänsterkanten, hookar bladet med varmluftspistolen han har i hölstret, kikar med ett granskande öga nära längs skaftet så att hooken blir tillfredställande och fläktar den sedan förbi målvaktens Pinocchio-utsträckta stortå djuuuuupt nere i högra stolproten och in. 1-1.

Matchen är i detta läge extremt fartfylld och det är svårt att hinna med i svängarna, ungefär som när Peppe Eng försökte sig på en tango i Let’s Dance. Bullet time-hastighet hade hjälpt under denna omständighet eller möjligen in injektion av något adrenalinliknande substrat.

Efter ett tag letar sig bollen från Marstrands högerkant upp till en William Bergman på mittplan som drar ett flipprande dragskott, likt Russ Tyler i filmen The Mighty Ducks, som letar sig in under en skymd Bergs målvakt. 2-1.

Bergs som initialt ledde matchen försöker nu återta kommandot och Christian Adolfsson testar på sin högerkant ett löpande dragskott. Dragskotten haglar därefter tätt och även Sebastian Hagberg gör ett försök strax över mittlinjen.

Marstrand och Bergs byter sedan under en kort tid chanser om vartannat till dess att Bergs återtar befälet och spelar sambainnebandy in, runt, bakom, över, under, framför och bakom Marstrand i nära en minut tills Marstrand till slut lyckas greppa bolleländet och kan driva upp bollen i anfallszon igen. Dock är glädjen kortvarig då Bergs bryter och efter många om och men står Linus Linder på högerkanten nära Marstrandsmålet och lägger en macka med ost, ägg, sallad, kaviar, bacon, pizza, hamburgare, oxfilé, toppat med ett körsbär till en fristående Sebastian Hagberg som skapar förtjusande symbios med bollen och krysset. 2-2.

Jonathan Sjöstrand i Bergs står tillsammans med domaren inte långt därefter och gestikulerar likt två oförrättade italienska pizzabagare över utvisningen han dragit på sig. Marstrand rullar kultiverat på i powerplay under den sista minuten och perioden avslutas med en långboll från Adam Hurtig i Marstrand rakt på en målvakt med fri sikt i Bergs, som jag gissar heter Bengt.

Båda lagen pustar ut i cirka åtta millisekunder och är därefter fullt återhämtade likt de flesta andra i sin ålder. Vänta bara tills ni bli 30…

Marstrand börjar starkt i andra perioden genom att plocka tekningen, men i efterföljande anfall bryter matchens lirare Christian Adolfsson bollen och likt en ansenlig atlantisk isbrytare bräcker han Marstrandsförsvaret och lyckas efter många om och men få på ett skottläge som testar keepern. Philip Carling i Bergs dyker därefter likt Anna Lindberg i EM 2012 ståtligt in från vänsterkanten och försöker överlista målisen, men bollen letar sig mot masken och vidare utåt mot sargen.

Marstrand i anfall och en passning från Adam Hurtig mitten på vänsterkanten letar sig upp till höga slottet hos en påpasslig Martin Jellvert Börjeson som taktiskt drar in sin snärta men kraftfulla kropp framför backen så denne skymmer målvakten och lägger därefter en opretentiös boll intill bortre högra stolpen. 3-2.

Bergs replikerar snabbt och Linus Linder lägger en diagonalpasta, vilket får den italienska delen av publiken att skräna ”ciao, ciao, italia”, som heter duga till en fristående Philip Carling som elementärt rakar in den vid målvaktens högra stolpe. 3-3.

Bergs skapar den närmaste minuten ett ohyggligt tryck på Marstrand med den ökända linan Oscar Hovlund, Sebastian Hagberg, Linus Linder, Philip Carling, Christian Adolfsson och en berg(s)man. Bergs har spelet och Marstrand sina kontringar under de kommande minuterna där Martin Jellvert Börjeson skapar sammelsurium i Bergs-försvaret när tillfälle förekommer. Men Bergs etablerade tryck i Marstrands försvarszon betalar sig till slut. Först påträffar Sebastian Hagberg en inrusande Christian Adolfsson som styr bollen något utanför, men inte långt därefter får Linus Linder i Bergs tag i bollen nära Marstrands vänstra sarghörn och tickar vidare den uppåt i banan till Philip Carling som innan passen kommer hinner slipa till bladet i den stora matchavgörande hook-vässaren och trycker därefter ner plasten i parketten och resten är historia - 3-4 är ett faktum när Philip sätter en ackurat patron stolpe in till höger om målvakten.

12:20 släcks lyset i arenan vilket skapar lite upplopp bland tillresta huliganer på läktaren, men bara några sekunder senare brinner återigen lysrören i taket på huvudarenan och matchen kan återupptas. Marstrand försöker med sitt spel och sin taktiska time-out att knäcka Bergs-försvaret som dock är berg(s)fast. Slutsignalen ljuder och det står klart att Bergs IK plockar hem segerbägaren i 2015 års upplaga av Göteborg cup.

Referat: Miika Into


Nästa nyhet: 2015: Final F13 Pixbo Wallenstam IBF FBC Lerum

Skrivet 03 maj 2015 14:53
Publiken är som tokig på läktaren och stämningen är på topp när matchen snart ska börja. Jag kommer att tänka på Super Bowl-referenser med tanke på den galna stämningen, men så fort matchen är igång sjunker ögonbrynen på publiken och allvaret infinner sig. Matchen hinner knappt börja innan Lerum har ett skott i innerstolpen. Man greppar snabbt att dessa tjejer är här för att vinna och det komm... Läs mer
Göteborg & Co Team Göteborg